Overlægeforening om Sundhedsplatformen: Jeg er stadigvæk bekymret

Formanden for overlægeforeningen frygter, at de erfaringer man har fra hovedstaden vil gøre sig gældende på Sjælland, når Sundhedsplatformen rulles ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I nat klokken 03.00 skifter alle sygehuse i Region Sjælland på én gang over til et nyt it-system – nemlig Sundhedsplatformen.

- Jeg er stadigvæk bekymret. Men jeg håber da, at Region Sjælland får ret i deres formodning om at det går rigtig godt. 

Sundhedsplatformen
Læs også
Danske Patienter om Sundhedsplatformen: Vi er fortrøstningsfulde
Sundhedsplatformen
Læs også
Danske Patienter om Sundhedsplatformen: Vi er fortrøstningsfulde

Sådan lyder det fra Lisbeth Lintz, der er formand for overlægeforeningen. Hun frygter, at nogle af de erfaringer, man har fra hovedstaden, vil blive de samme i Region Sjælland.

- Det gælder for eksempel medicingivningen og problemer med vores prøvesvar. Der har været massiv kritik også i de senere dage, fordi prøvesvar ikke når frem i de postkasser, de skal, siger hun.

Lang ventetid

Formanden fortæller, at hun også frygter, at Sundhedsplatformen vil gøre, at der bliver brugt langt mere tid per patient.

sundhedsplatform undervisning
Læs også
I nat tager alle sygehuse i regionen nyt it-system i brug
sundhedsplatform undervisning
Læs også
I nat tager alle sygehuse i regionen nyt it-system i brug

- Og det man bruger mere tid på, det er at sidde bag skærmen. Det betyder både noget i forhold til den enkelte patient og kontakten mellem læger og patient, men det betyder også noget for alle de andre patienter, siger Lisbeth Lintz.

- Er man dobbelt så lang tid om hver patient, så betyder det, at man skal vente meget længere tid på at komme til at se en læge.

Og det er særligt et problem for de akutte patienter.

- I modsætning til Region Hovedstaden så kan vi ikke bare aflaste hinanden. Vi går jo alle sammen over klokken 3 i nat. Alle sammen på én gang.


Nyhedsoverblik