Overlæge på Holbæk Sygehus: Der sker fejl i øjeblikket

Sygeplejersker og læger kan for øjeblikket ikke følge med på Holbæk Sygehus og råber derfor vagt i gevær. Nu bakker en overlæge fra sygehuset op om kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sygeplejersker og læger løber stærkt på gangene på Holbæk Sygehus i øjeblikket. For stærkt.

Det mener overlæge Beda Pauly fra Holbæk Sygehus. Han er bekymret over situationen med personale, der bryder sammen og sygemelder sig på grund af stress.

- Med den arbejdsbelastning, der er rundt omkring, er der en betydelig risiko for, at der sker fejl, som i sidste ende også kan komme til skade for patienterne, siger Beda Pauly til TV ØST.

Sygehusledelse blev advaret i oktober

Allerede i oktober måned sidste år blev Sygehusledelsen på Holbæk Sygehus advaret om problemet på sygehuset. Her fortalte overlægen på medicinsk afdeling dem om problemet.

- Det er min opfattelse, at sygehusledelsen ikke tog det alvorligt nok på det tidspunkt. Og den administrative ledelse i regionsledelsen og i sidste ende også politikerne, siger overlæge Beda Pauly.

Behandlingen over for patienter er ikke optimal

I fredags kunne TV ØST afsløre, at forholdene på Holbæk Sygehus er så presset, at de er nervøse for patienternes sikkerhed på medicinsk afdeling. Derfor har Dansk Sygeplejeråd også lavet en indberetning til Styrelsen for Patientsikkerhed.

quote Der er stor risiko for, at der smutter noget det ene eller det andet sted

Beda Pauly, overlæge på Medicinsk Afdeling, Holbæk Sygehus

- Der sker fejl i øjeblikket. Noget af den behandling, som sygeplejerskerne skulle lave, bliver ikke altid gjort. Der bliver ikke målt de værdier, der skal gøres, fordi de ikke har tid. Det er jo måske lidt mindre ting, men det gør jo, at behandlingen ikke bliver optimal og i sidste ende kan det også medføre, at der sker alvorlige fejl, siger overlæge Beda Pauly.

vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Klagerne gentager sig: Kritikken hagler ned over Holbæk Sygehus
vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Klagerne gentager sig: Kritikken hagler ned over Holbæk Sygehus

Overlæge: Hvem har ansvaret, hvis noget går galt?

Overlægen fra medicinsk afdeling er ikke blot bekymret for patienternes sikkerhed, men også for medarbejdernes. For skal personalet løbe for stærkt, så kan det skride med ansvarsfordelingen.

- Der er stor risiko for, at der smutter noget det ene eller det andet sted, siger Beda Pauly.

- Det er jo sygeplejerskernes del af deres ansvar, men det falder også tilbage på lægerne og deres ansvar, for vi er jo dybt afhængige af, at sygeplejerskerne giver medicinen og laver deres arbejde for, at vi kan lave vores arbejde, så det er klart, der også er en ansvarsproblematik, som vi diskuterer en hel del i øjeblikket. Hvem har ansvaret for, hvis der sker noget forkert?

Overlægen fortæller, at der er både almindelige sygeplejersker og ledende sygeplejersker, der bryder sammen med stress. I sidste uge sagde to sygeplejersker op.

Marie Møllenborg
Læs også
Arbejdspresset på Holbæk Sygehus fik Marie til at sige op
Marie Møllenborg
Læs også
Arbejdspresset på Holbæk Sygehus fik Marie til at sige op

Nyhedsoverblik