Overlæge om mæslinger: Børn under 15 måneder kan være i fare for at blive smittet

Foto: TV ØST

Børn vaccineres først mod mæslinger, når de er 15 måneder gamle.

Et barn på 10 måneder fra Køge-området er blevet smittet med mæslinger. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

I Danmark bliver man først vaccineret, når barnet er 15 måneder gammel, og derfor kan der også være risici forbundet med at have børn i nærheden af mæslinger, som endnu ikke er gamle nok til at blive vaccineret.

- Der er selvfølgelig en risiko for, at de bliver smittet, men hvis de er små nok, så har de antistoffer fra deres mor, hvis hun har haft mæslinger eller er vaccineret. Så bliver de ikke så syge, hvis de bliver smittet. Hvis mor derimod ikke er vaccineret eller har haft mæslinger, så er der selvfølgelig en risiko for, at barnet kan få sygdommen. Der er mit bedste råd, at man kontakter sin praktiserende læge og siger, der er mæslinger i institutionen, lyder det fra Pernille Mathiesen, der er ledende overlæge på Børne- og Ungeafdelingen på Slagelse Sygehus. 

Duk ikke op på sygehuset

Mæslinger er særdeles smitsomt, såfremt man ikke er vaccineret. Derfor opfordrer man på Slagelse Sygehus til, at man ikke dukker op på sygehuset, hvis man har mistanke om, at ens barn har mæslinger.

Vi vil meget nødigt have børn, der er smittet med mæslinger ind på sygehusene, hvis de ikke er så syge, at de skal indlægges.

Pernille Mathiesen

- Vi vil meget nødigt have børn, der er smittet med mæslinger ind på sygehusene, hvis de ikke er så syge, at de skal indlægges. Det er fordi, mæslinger smitter helt ufatteligt meget, og det at få et barn ind på et sygehus betyder også, det kan smitte svækkede børn, og det betyder, man er meget alvorlig i forhold til at isolere børn, man mistænker har mæslinger, siger overlægen.

Det 10 måneder gamle barn, der er ramt af mæslinger, har opholdt sig i en vuggestue og i en dagpleje. Forældrene til børn i de pågældende institutioner er underrettet om smitterisikoen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App