16-årig mistede livet til MDMA: Over 500 deltog i fakkeltog for at mindes

Søndag aften mindedes borgerne i Dianalund 16-årige Marcus Christensen med et fakkeltog, efter han natten til lørdag døde efter at have indtaget MDMA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gamle klassekammerater, venner, venners forældre, bekendte og endda helt fremmede mennesker dukkede op ved skaterbanen i Dianalund søndag aften.

Mere end 500 mennesker vandrede sammen gennem Dianalund by for at vise støtte og mindes afdøde Marcus Christensen med et fakkeltog, efter han natten til lørdag afgik ved døden efter at have indtaget det euforiserende stof, MDMA.

quote Jeg er kommet for at vise sympati for det, der er sket og for at vise, at vi ikke vil acceptere de her ting

Jette Andersen, Dianalund

En af de fremmødte var blandt andet Jette Andersen fra Dianalund.

- Jeg er kommet for at vise sympati for det, der er sket og for at vise, at vi ikke vil acceptere de her ting. Jeg har selv et barnebarn på 16 år, som er meget berørt af det, der er sket, og som faktisk har gået i klasse med Marcus, siger hun.

Mindehøjtideligheden

Fakkeltoget startede klokken 18.00 ved skaterbanen i Dianalund. Herefter gik ruten gennem byen og tilbage til skaterbanen igen. En tur på en lille halv time.

- Da vi kom tilbage til skaterbanen holdt vi et minuts stilhed foran et stort bål, og så blev der sagt nogle mindeord fra en mor til en af Marcus’ bedste venner, siger Lise Høgh, der er arrangøren bag fakkeltoget.

narko.jpg
Læs også
Advarer mod farlige stoffer:
Dreng afgået ved døden efter at have indtaget MDMA
narko.jpg
Læs også
Advarer mod farlige stoffer:
Dreng afgået ved døden efter at have indtaget MDMA

- Hun fortalte om familiens, Dianalunds, kammeraternes og skolens store tab. Der blev fortalt om Marcus og Nicolaj, som var bedste venner, og hvordan han (Marcus, red.) kom i deres hjem. Og så blev der fortalt om, at Marcus var en social- og velfungerende dreng, og at det her er et eksempel på, at det ikke kun rammer de socialt udsatte, men at han var en helt normal dreng, der bare var til fest, siger Lise Høgh.

Ifølge Lise Høgh sluttede arrangementet omkring klokken 19.15 med, at de unge smed resterne af faklerne over bålet for at vise deres sorg.

Arrangør kendte ikke Marcus

Arrangøren bag fakkeltoget kendte ikke Marcus Christensen selv, men fortalte sin 14-årige søn om episoden lørdag morgen, hvorefter de blev enige om at lave et mindeoptog for Marcus Christensen.

quote Han skrev tilbage, at han takkede mange gange og sendte hjerte- og grædesmileys

Lise Høgh, Initiativtager til fakkeltog

- Så tog vi kontakt til afdødes far om, hvorvidt det var okay. Han skrev tilbage, at han takkede mange gange og sendte hjerte- og grædesmileys, siger Lise Høgh og tilføjer:

- Min søn er selv 14 år og står lige på springet for at skulle ud med unge mennesker. Han troede, at hash var sundt, fordi han havde hørt, det kunne bruges som medicin.

Lise Høgh bor selv i Slagelse, men er fra lokalområdet og mistede for 20 år siden sin bror til stoffer, og derfor havde hun interesse for at stable en mindehøjtidelighed på benene.

Ny støttegruppe til de unge

Søndag blev der stiftet en initiativgruppe i Dianalund ved navn Nej tak. Den skal sammen med myndighederne forsøge at komme stofferne til livs.

MDMA HTX Slagelse
Læs også
16-årig dreng døde af MDMA: - Det berører hele skolen
MDMA HTX Slagelse
Læs også
16-årig dreng døde af MDMA: - Det berører hele skolen

Initiativgruppen mødes igen mandag eftermiddag, hvor de vil oprette en støttegruppe på Facebook, hvor folk kan komme med tanker, ideer og støtte.

- Vi vil samle en masse unge mennesker, som er i miljøet og høre, hvad vi kan gøre for dem. Er det et ungdomshus, de mangler? Eller hvordan kan vi støtte op om dem?, siger Lise Høgh, der også selv er med i initiativgruppen Nej tak.


Nyhedsoverblik