Otte personer er varetægtsfængslet efter omfattende rockeraktion

I alt blev 14 personer med tilknytning til rocker- eller bandemiljøet anholdt. Nu er otte personer varetægtsfængslet og én har fået en straksdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Otte personer med tilknytning til rocker- eller bandemiljøet er blevet varetægtsfængslet, efter politiets omfattende rockeraktion torsdag.

En person har fået en straksdom for at have medvirket til en gerningsmands flugt.

Det har Retten i Næstved besluttet, efter de ni personer blev fremstillet i grundlovsforhør fredag.

- Der er blevet lagt et stort stykke arbejde i forberedelsen af aktionen, og med dagens fængslinger og straksdom har anstrengelserne foreløbigt båret frugt. Det er vi naturligvis tilfredse med, siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen i en pressemeddelelse.

Personerne har alle tilknytning til en af rocker- eller bandegrupperingerne Bandidos, Asgardians 89, Brothas eller Gremium.

27 adresser ransaget

I alt blev 27 adresser ransaget i løbet af torsdag, hvor politiet fandt narkotika, flere våben og ammunition. 14 personer blev anholdt, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer. 

Politi
Læs også
Rockeraktion efter flere drabsforsøg: Der er nu anholdt i alt 14 personer
Politi
Læs også
Rockeraktion efter flere drabsforsøg: Der er nu anholdt i alt 14 personer

De resterende fem personer er blevet løsladt igen efter afhøring, oplyser politiet.

Anholdelserne er sket i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet.

- Aktionen er resultatet af et omfattende efterforskningsarbejde i forbindelse med de 10 seneste skyderier i politikredsen, og vi kan med tilfredshed notere os, at der er sket anholdelser, sigtelser og varetægtsfængslinger i ni af disse sager, udtaler politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse. 

– Skudepisoder i det offentlige rum er i sagens natur meget utryghedsskabende og det store antal anholdelser i bandemiljøet kan forhåbentlig på en og samme tid sende et tydeligt signal til bandegrupperingerne og skabe tryghed i lokalbefolkningen.

Seks drabsforsøg

De 14 anholdelser kom i kølvandet på seks drabsforsøg, som går tilbage til sidste år og frem til i år. Alle drabsforsøgene er nogle, som er blevet begået i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

SEKS DRABSFORSØG

  • En skudepisode 9. november 2017 på Torvet i Faxe, hvor der skydes ind i en kiosk.
     
  • To skudepisoder i Vordingborg den 16. og 18. april 2018, hvor der bliver skudt ind til et rockermedlem i Kirsebærplantagen og på Rønnebærvej.
     
  • En skudepisode den 20. april 2018 ud for en tatoveringsforretning i Næstved, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-/banderelationer.
     
  • En skudepisode den 28. maj 2018 i Stenlille på Stationsvej, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-/banderelationer.
     
  • Et drabsforsøg med kniv den 1. juni 2018 på Byskov Allé i Slagelse, hvor der også sættes ild til en bygning og udøves vold i forbindelse med en trussels- og afpresningssag.

Nyhedsoverblik