Opbakningen til Femern-forbindelsen vakler

Flere partier lyder nu knap så skråsikre på, at de vil støtte et Femernbyggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I takt med at usikkerheden omkring Femern-forbindelsen vokser, trækker flere partier i forligskredsen i land. Det skriver Finans.

- Vi trykker ikke på nogen ja-knap i forhold til Femern, før vi har fuldstændig nagelfast sikkerhed for, at økonomien hænger sammen, siger Kim Christiansen, transportordfører for DF.

Trafikforskere har flere gange sat spørgsmålstegn ved den forventede trafik og derved projektets økonomi. Desuden var entreprenørernes tilbud 8,9 milliarder kroner højere end ventet og EU-støtten kun halvt så stor som forventet.

Risikofyldt projekt

Også på den tyske side af Femern Bælt er der problemer. Resultatet af høringer med befolkningen og potentielle retssager kan forhale processen i flere år.

- Hele projektet er meget risikofyldt, og jeg er ikke længere sikker på, at det kan lade sig gøre, siger Andreas Steenberg, transportordfører for De Radikale.

Også SF og Liberal Alliance giver over for Finans udtryk for bekymring.

Industriens brancheorganisation, DI, opfordrer politikerne til at lægge deres bekymringer til side. Kontrakterne kan evt. gøres betingede af afgørelsen i Tyskland, foreslår man.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) ønsker ifølge Finans ikke at udtale sig om sagen, før man har holdt møde i forligskredsen.


Nyhedsoverblik