Online rådgivningscenter fra Slagelse nomineret til europæisk pris: - Det er et stort skulderklap

Den digitale stofrådgivning, Netstof.dk er med i opløbet om ECPA-prisen for kriminalitetsforebyggende indsatser i hele Europa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det hele foregår online, men projektleder Karen Hatt Olsen lyste op i et helt analogt smil, da hun fik at vide, at Netstof.dk blev Danmarks bud på en vinder af årets European Crime Prevention Award.

- Jeg blev virkelig glad for det. Det er et stort skulderklap, og det er godt at se, at vi har fat i det rigtige, siger hun.

quote Netstof.dk er innovativ, fordi det er en digital rådgivningsplatform, som møder de unge på deres præmisser

Christina Hviid, forebyggelseschef ved Det Kriminalpræventive Råd

Det er Rusmiddelcenter Slagelse og Center for Digital Pædagogik, som driver hjemmesiden Netstof.dk, hvor unge kan få viden om rådgivning om stoffer. De unge kan søge i et online leksikon og helt anonymt skrive til sidens brevkasser, hvor de kan få hjælp og råd hos en psykolog, læge og rusmiddelekspert.

Søge vejledning hos fagfolk og ligesindede

Siden har også en ung-til-ung-chat, hvor unge kan lufte bekymringer og søge hjælp hos andre unge med lignende erfaringer.

- En styrke ved Netstof.dk er, at man både kan søge vejledning hos fagfolk og hos ligesindede unge, siger projektleder Karen Hatt Olsen.

udklip.jpg
Læs også
Du burde dø: Elever vinder for film om digital mobning
udklip.jpg
Læs også
Du burde dø: Elever vinder for film om digital mobning

- Nogle gange er det lige netop et råd fra en anden ung, som har været gennem det samme, der rammer plet og går ind. For nogle unge rummer ung-til-ung-dialogen en troværdighed og autenticitet, som fagfolk ikke altid helt kan matche.

Præmie på 10.000 euro

European Crime Prevention Award, som EU’s kriminalpræventive netværk, EUCPN, står bag, bliver uddelt i Helsinki i december.

iphone.jpg
Læs også
Forældre er uvidende om skolens digitale antimobbeplan
iphone.jpg
Læs også
Forældre er uvidende om skolens digitale antimobbeplan

Det er det Kriminal Præventive Råd, som har udvalgt Netstof.dk som Danmarks bud på en vinder af prisen, som udover æren består af 10.000 euro.

- Netstof.dk er innovativ, fordi det er en digital rådgivningsplatform, som møder de unge på deres præmisser og gør det muligt for dem at søge hjælp, sparring og rådgivning på en tidlig og ukompliceret måde hos fagfolk og ligesindede, siger Christina Hviid, forebyggelseschef ved Det Kriminalpræventive Råd i en pressemeddelelse.

quote Vores projekt kan jo næsten kopieres direkte i andre lande, og det tror jeg godt kan være en fordel

Karen Hatt Olsen, projektleder

- Derfor er vi glade for at indstille Netstof.dk til ECPA-prisen, som er en af de største europæiske priser for projekter, der bidrager til at forebygge kriminalitet. Vi håber, at Netstof.dk kan inspirere andre europæiske lande til at gøre det samme.

Kan udbredes til hele Europa

Netstof.dk har 34 medlemskommuner i Danmark. Projektleder Karen Hatt Olsen håber, at indstillingen til ECPA-prisen kan inspirere andre europæiske lande, så idéen kan nå udover Danmarks grænser, og så håber hun selvfølgelig at Nestof.dk vender hjem med en sejr.

- Jeg håber, at vi kan vinde. Vores projekt kan jo næsten kopieres direkte i andre lande, og det tror jeg godt kan være en fordel, siger hun.

ECPA-prisen bliver uddelt den 11. til 12. december.


Nyhedsoverblik