Online gårdbutik gør det mulig at købe lokalt

Det er muligt at handle hos den lokale fødevareproducent på internettet. Når man har handlet, bliver varerne leveret personligt og friske til et marked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et koncept fra Frankrig har ramt Danmark og vores region. Idéen er simpel: Vi skal handle lokalt for alles bedste.

Og det er ikke nogen hemmelighed, at vi i vores region pryder os med nogle af verdens bedste fødevarer. Der bliver produceret alt fra Lammefjords kartofler i Odsherred til Kirsebærvin på Lolland.

Derfor er det også synd og skam, hvis vi ikke husker at købe de gode råvarer, mener Jesper Brinkløv. Han er vært ved dagens madsamling i Næstved, og han har kun positive ting at sige om konceptet.

- Så er det jo det ved det, at når man får sine varer her om aften, så har producenten hevet dem op ad jorden samme formiddag. Så det er helt friskt, siger han.

Bestil online, afhent personligt

Konceptet handler i al sin enkelhed om, at man går ind på Madsamling.dk og melder til sig. Så kan man finde sine lokale producenter og bestille varer fra dem. Når man har gjort det, så arrangerer en vært et marked, hvor man kan hente sine friske grøntsager, cider, honnning, blomster og meget andet.

En af dem, der driver Farendløse Mosteri, hedder Jens Hansen. Det er første gang, at han og mosteriet deltager i en madsamling, og der er kun rosende ord tilovers for idéen.

- Jeg synes, det er en god del af konceptet, at det er lokale varer. For det er bare så vigtigt, at vi spiser fødevarer fra det område, vi kommer fra. For det betyder mindre transport til gavn for miljøet, og så er det lokale ofte også sundere, siger Jens Hansen.

Der bliver desuden også afholdt madsamlinger i flere andre byer i regionen.


Nyhedsoverblik