Borger fik afslag på indsigt i Lindholm-sag - nu kræver ombudsmanden en forklaring

00:33

Ombudsmanden går ind i sagen om åbenheden omkring Lindholm.

Jens Øjvind Nielsen fra Kalvehave kæmper for at få sandheden frem om ø-planen, men fik afslag. Nu forlanger ombudsmanden en forklaring fra ministerie.

Nu går ombudsmanden ind i sagen om Lindholm og kræver, at ministerium kommer med en forklaring.

Det sker efter, en borger fra Kalvehave jagter sandheden om de politiske planer og forgæves har forsøgt at få aktindsigt i regeringen og DF's beslutning om fra 2021 at sende udviste kriminelle udlændinge ud på Lindholm. Borgeren har således klaget til ombudsmanden over afgørelser, som Udlændinge- og Integrationsministeriet over for ham har truffet om aktindsigt i oplysninger vedrørende beslutningen om etablering af et udrejsecenter på Lindholm.

Derfor har ombudsmanden den 6. maj 2019 bedt Udlændinge- og Integrationsministeriet om en udtalelse i sagen. Ministeriet har 4 uger til at svare ombudsmanden.

Det skriver Sjællandske. 

Har forgæves forsøgt at få aktindsigt

Jens Øjvind Nielsen fra Kalvehave i Vordingborg Kommune vil med egne ord gerne kende det faktuelle grundlag for regeringen og DF's beslutning om at oprette et udrejsecenter på Lindholm for afviste asylansøgere.

Man kan ikke træffe så stor en beslutning til 759 millioner kroner uden et fornuftigt grundlag

Jens Øjvind Nielsen, fra Kalvehave og medlem af Alliancen mod udrejsecenter Lindholm

Han har derfor, siden nyheden slap ud 30. november sidste år, forsøgt at få aktindsigt, men Udlændinge- og Integrationsministeriet har nægtet at udlevere de relevante dokumenter.

Nu slår ombudsmanden i bordet og har bedt ministeriet om en udtalelse inden for fire uger.

Ombudsmanden har således ikke taget stilling til sagen på nuværende tidspunkt. Det kan han først gøre, når han modtager Udlændinge- og Integrationsministeriets udtalelse.

- Man kan ikke træffe så stor en beslutning til 759 millioner kroner uden et fornuftigt grundlag, siger Jens Øjvind Nielsen til Sjællandske.

Ny kampkraft i Alliancen mod udrejsecenter Lindholm

Jens Øjvind Nielsen har en lumsk mistanke om, at der overhovedet ikke er noget faktuelt grundlag for Lindholm-planen.

- Jeg bøjer mig naturligvis, hvis jeg får et fornuftigt grundlag, men når jeg ikke får noget konkret svar, er det nok fordi, at der ikke er noget svar. Der er kun en studehandel, og det vil jeg gerne afsløre for befolkningen, siger Jens Øjvind Nielsen.

Vi vil gå til partierne og myndighederne for at spørge, hvad det her er for noget. Det skal stoppes

Joachim Brix-Hansen, medlem af Alliancen mod udrejsecenter Lindholm

Skulle det vise sig, at der er tale om en »studehandel«, vil det blæse ny kampkraft ind i Alliancen mod udrejsecenter Lindholm.

- Så vil vi fremadrettet bruge det politisk for at få stoppet planen. Vi vil gå til partierne og myndighederne for at spørge, hvad det her er for noget. Det skal stoppes, siger Joachim Brix-Hansen fra Alliancen.

Rettelse

  • 15. maj 2019 kl. 13:57 Det fremgår i dag af forskellige medier – bl.a. Sjællandske – at ombudsmanden ”kræver åbenhed om Lindholm”. Dette skrev TV 2 ØST også tidligere. Det er ikke korrekt. Ombudsmanden har bedt Udlændinge- og Integrationsministeriet om en udtalelse i sagen, hvor en borger har fået afslag på aktindsigt.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App