Om lidt over et år må læger ordinere medicinsk cannabis

Satspuljepartierne er blevet enige om en forsøgsordning, der blandt andet omfatter kræftpatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Patienter med eksempelvis kræft, multipel sklerose eller rygmarvsskade kan fra 2018 få lægeordineret medicinsk cannabis.

Det ligger fast, efter at satspuljepartierne er blevet enige om en ny forsøgsordning, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Målet er blandt andet, at patienter, der i dag medicinerer sig selv med illegale stoffer, fremover kan behandles lovligt og under kontrollerede former.

quote Jeg tilfreds med, at vi nu får en forsøgsordning, hvor udvalgte patientgrupper under nogle forsvarlige rammer kan få lægeordineret medicinsk cannabis

Sophie Løhde (V), sundheds- og ældreminister

- Det væsentlige for mig som sundhedsminister er, at patienternes sikkerhed er i orden, siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) i en skriftlig kommentar.

Planlagt til at vare i fire år

- Og jeg tilfreds med, at vi nu får en forsøgsordning, hvor udvalgte patientgrupper under nogle forsvarlige rammer kan få lægeordineret medicinsk cannabis, samtidig med at vi bidrager til forskningen på området.

Forsøgsordningen er planlagt til at vare i fire år, oplyser ministeriet. Herefter skal den evalueres, så politikerne kan beslutte, om den skal fortsætte.

De sygdomme og symptomer, der kommer med i forsøgsordningen, er multipel sklerose, rygmarvsskade, kroniske smerter, hvor anden behandling ikke tåles, samt kvalme og opkastning efter kemoterapi.


Nyhedsoverblik