19-årige Oliver skifter sport: Vil til vinter-OL

19-årige Oliver Lindenskov fra Næstved vil opleve De Olympiske Lege. For enhver pris. Derfor skifter han idrætsgren for at nå drømmen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den talentfulde næstveder har dyrket hurtigløb på rulleskøjter, siden han var fem år. Han har vundet mere end 20 danske mesterskaber. Men alligevel smider han nu skøjterne og finder en anden idrætsgren.

Forklaringen er simpel. 

De Olympiske Lege har ikke rulleskøjteatleterne på programmet, så 19-årige Oliver Lindenskov skifter hjul ud med klinger og satser i stedet benhårdt på speedskating på isbane. Her er der mulighed for OL-deltagelse, og Oliver Lindenskov regner med at blive udtaget i 2022-legene i Beijing. 

- Her skal jeg bare suge til mig og lære. Men fire år efter ved OL i 2026 er det alvor. Der går jeg efter en medalje, siger han til TV ØST. 

 
 
speedskating.jpg
Læs også
På vej til EM i rulleskøjteløb
speedskating.jpg
Læs også
På vej til EM i rulleskøjteløb

Og Oliver Linderskov har faktisk noget at have optimismen i. Ved et junior World Cup Speed Skating-stævne i Tyskland forleden fik han sit gennembrud og scorede en flot sølvmedalje. 

Lige nu er den unge mand ved at tage studentereksamen på Næstved Gymnasium, men til efteråret går turen til Canada, hvor han skal på et halvt års træningslejr i håbet om at nå sit mål.


Nyhedsoverblik