Oliver om mobilfri skole: Det er irriterende, at lærerne ikke stoler på os

Det er svært at undvære sin mobiltelefon, lyder det fra flere elever på Nordbyskolen i Nykøbing Falster. Skolen er netop blevet mobilfri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når en sms tikker ind, eller en spændende tråd på Facebook udvikler sig, kan det være svært at lægge mobiletelefonen fra sig.

Men når det foregår i skoletiden, forstyrrer det undervisningen.

Det mener de i hvert fald på Nordbyskolen i Nykøbing Falster, som netop er blevet mobilfri.

- Jeg synes selvfølgelig, det er træls, men det er også fedt, at man kan være mere social, siger Marcel Hein, som går i 8. klasse.

quote Det er irriterende, at lærerne ikke kan stole på os og bare laver nogle regler om, at vi ikke skal bruge mobiltelefonerne i timerne

 Oliver Grundahl, går i 8. klasse på Nordbyskolen i Nykøbing Falster

Mangler telefonen i frikvarteret

Sådan er der flere elever, der har det.

De føler sig lidt splittede i forhold til den nye virkelighed, de møder ind til hver morgen, når de skal aflevere deres mobiltelefon og først får den igen  om eftermiddagen:

- Det har været ret irriterende i frikvarteret, fordi der er man vant til at bruge sin mobil, men jeg synes, det er godt i timerne, fordi man ikke bliver forstyrret, siger elevråsformand, Matti Høngaard og fortsætter:

- For eksempel hvis man får en besked, så tjekker man den lige, og så er man ukoncentreret om det, man skal lave, og så får man ikke lavet det.

- Jeg synes, det er fint nok i timerne, men jeg synes, det er lidt irriterende i frikvartererne, siger Thea Thomsen, der går i 7. klasse på Nordbyskolen.

En irriterende regel

Nogle elever forstår ikke, hvorfor skolens ledelse har syntes, det var nødvendigt at gøre den mobilfri.

quote Hvis man tror, det kommer til at hjælpe at forbyde mobiletelfoner, så skal man også fjerne tablets og computere, for det er ligeså meget her, eleverne bruger de sociale medier

Jens Vase Poulsen, formand for Danske Skolelever

- Det er irriterende, at lærerne ikke kan stole på os og bare laver nogle regler om, at vi ikke skal bruge mobiltelefonerne i timerne. Det gør også, at når vi har tysk og engelsk, så kan vi ikke bare lige tage telefonen frem og bruge ordbogen, siger Oliver Grundahl, der går i 8. klasse.

- Jeg synes ikke, det er en god regel. Vores skoleinspektør siger, at det har været problemfrit, og at det har virket som om, at skolen har været meget mere rolig, men fra vores perspektiv har det set fuldstændig anderledes ud. Det har været meget mere uroligt og meget mindre at lave i frikvarterene , siger Michel Skytte, elev i 9. klasse.

mobilfri_skole_3.jpg
Læs også
Fri for forstyrrelser i timen: På Nordbyskolen låser de elevernes mobiler inde
mobilfri_skole_3.jpg
Læs også
Fri for forstyrrelser i timen: På Nordbyskolen låser de elevernes mobiler inde

Danske Skoleelever: Dumt at lave forbud

Hos organisationen, Danske Skolelever er formand Jens Vase Poulsen imod et decideret forbud mod mobiltelefoner i skolen.

- Selvfølgelig skal man ikke bruge sin telefon i undervisningen, men hvis man tror, det kommer til at hjælpe at forbyde mobiletelfoner, så skal man også fjerne tablets og computere, for det er ligeså meget her, eleverne bruger de sociale medier, siger formanden.

Jens Vase Poulsen mener, at skolerne hellere bør have fokus på "digutal dannelse":

- Altså sådan så mobiltelefoner og tablets bliver indkorporeret i undervisningen. Eleverne skal lære at have respekt for læreren og også have digital respekt. Man skal for eksempel lære at bruge sin telefon, uden at man så også går på et sccialt medie, siger elevformanden.

Underviserne på Nordbyskolen kan vælge at lade elever inddrage mobiltelefoner som redskab i særlige tilfælde, hvor det skønnes nødvendigt. Og skolen bruger også de IT-værktøjer, der er nødvendige i undervisningen. 


Nyhedsoverblik