Ole fandt lykken med flexbolig på Lolland: Det er fantastisk

Interessen for flexboliger fra især københavnsområdet er stigende. Ole Heilmann fra Brønshøj har købt flexbolig på Lolland, og det har han ikke fortrudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Havearbejde er normalt ikke noget, som den 65-årige Ole Heilmann, pensionist med lejlighed i Brønshøj gør sig allermest i. Men alt det har ændret sig.

Siden han og konen købte deres 120 kvadratmeter store hus i Vestenskov, små seks kilometer uden for Nakskov, for 175.000 kroner - og fik tilladelse til at bruge det som en flexbolig. 

Siden har de forelsket sig i sommerhuslivet og ikke mindst i lokalområdet på Lolland.

quote Det har gjort mig mere afslappet og givet mig noget mere ro på. Bylivet er mere hektisk end livet på landet

Ole Heilmann

- Jeg tror, det giver et eller andet at have adgang til at ordne noget have og komme ud i naturen. Det er noget andet, end at bo inde i byen i en lejlighed, siger Ole Heilmann.

Køberne kommer fra København

Han er én af årsagerne til den stigende interesse for flexboliger især i Lolland, Guldborgsund og i Vordingborg Kommuner. Mange af køberne er folk fra København, som leder efter et billigt sommerhus eksempelvis, melder de lokale ejendomsmæglere.

Flexboligordningen giver med kommunens tilladelse boligejere mulighed for at bruge et helårshus som fritidsbolig.

Ole Heilmann havde længe været på udkig efter et sommerhus, og på Lolland passede prisen til ham og konens budget, fortæller han.  De har nu godt et års tid brugt stort set alle weekender på sommerhuset i Vestenskov.

- Det har gjort mig mere afslappet og givet mig noget mere ro på. Bylivet er mere hektisk end livet på landet, siger han.

Naboerne tager pænt imod

Også naboerne har taget godt imod køberne fra København, lyder det.

- Og Lolland er jo et dejligt område, har vi især konstateret. Vi kendte godt noget til det, men vi har jo fundet ud af, der var endnu mere, end vi var klar over, siger Ole Heilmann.

Flexbolig-ordningen blev indført i Danmark i 2013 som en håndsrækning til udvikling i yderområderne.

 


Nyhedsoverblik