Ønskebrønd på Gisselfeld tømt af tyve: Pengene skulle bruges til juletræsfest for børn

Tyve har stjålet mellem 30-40.000 kroner i mønter fra ønskebrønden på Gisselfeld, som skulle have været brugt på en juletræsfest for udsatte børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der ventede forpagteren af orangeriet Paradehuset på Gisselfeld Kloster noget af en overraskelse her til morgen.

- Der har været tyve inde og tømme ønskebrønden. Den er fuldstændig støvsuget for mønter, fortæller Stig Lauritsen.

Ønskebrønden ligger inde i orangeriet på Gisselfeld Kloster og stammer tilbage fra 1876. Og siden dengang er de penge, der er smidt i den, blevet brugt til et godt formål.

Juletræsfest for udsatte børn

I år var det planen, at pengene skulle gå til en juletræsfest for udsatte børn i Faxe Kommune. Og det skulle have været et brag af en fest, for ønskebrønden er ikke blevet tømt siden 2003. Så Stig Lauritsen mener, at der var op til 10.000 kroner i brønden.

quote Der har været tyve inde og tømme ønskebrønden. Den er fuldstændig støvsuget for mønter

Stig Lauritsen, forpagter af Paradehuset på Gisselfeld Kloster

- De er gået ind igennem en åben glasdør, har tømt brønden fuldstændig for penge, og så er de gået igen. Men hvordan de har kunnet have så mange penge, forstår jeg ikke, siger Stig Lauritsen.

Han forsikrer dog, at juletræsfesten vil blive holdt alligevel. Så må de bare tænke lidt kreativt i stedet for.

Sorte og irrede mønter

Folk har typisk smidt 10- og 20-kroner i brønden. Så det har været en tung last, tyvene er gået med. Og det kan være svært at komme til at bruge pengene. Ifølge Stig Lauritsen er rigtig mange af dem nemlig irrede og sorte efter at have ligget i vandet så længe.

Når folk smider mønter i en ønskebrønd, giver det ret til at komme med et ønske. Det kan godt være, der går år fra ønsket er sendt afsted, til det bliver opfyldt.

- Det er jo også noget af det, man kan tænke. Åh nej, er der noget om snakken, når nu brønden er tømt, går de ønsker, folk er kommet med, så aldrig i opfyldelse? Det plager mig lidt, siger Stig Lauritsen.

Tyveriet er meldt til politiet.

Tyve har i løbet af natten stjålet et større beløb i mønter fra ønskebrønden i Paradehuset på Gisselfeld. Pengene skulle være brug på en juletræsfest for udsatte børn i Faxe.
Tyve har i løbet af natten stjålet et større beløb i mønter fra ønskebrønden i Paradehuset på Gisselfeld. Pengene skulle være brug på en juletræsfest for udsatte børn i Faxe. Foto: Stig Lauritsen

Nyhedsoverblik