Øjenvidne til ildspåsættelse på Borgerservice: Hendes hår og tøj stod i flammer

En tillidsrepræsentant var på arbejde, da en kvinde onsdag satte ild til sig selv på rådhuset i Sorø. Her fortæller hun om den dramatiske oplevelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag eftermiddag udviklede sig dramatisk for Susan Nilsson, der er tillidsrepræsentant for Borgerservice og Jobcenteret i Sorø Kommune.

Hun var på arbejde, da en 68-årig kvinde kom ind på Borgerservice kort før lukketid.

- Den ældre dame kom uanmeldt og ville tale med sin sagsbehandler. Det fik hun lov til, selv om hun ikke havde en aftale. De når kun at hilse på hinanden, før hun sagde, at hun havde behov for at gå på toilettet, fortæller Susan Nilsson.

quote De prøvede at slukke ilden i hende med en jakke. Det kunne de ikke

Susan Nilsson, tillidsrepræsentant Borgerservice og Jobcenter i Sorø Kommune

Ifølge Susan Nilsson kom kvinden kort tid efter ud fra toilettet og holdt en lighter op til brystet. Hun tændte den.

- Nogle kollegaer gik lige forbi kvinden, fordi de lige havde været i fællesrummet. De prøvede at slukke ilden i hende med en jakke. Det kunne de ikke. En borger prøvede også at lægge en jakke omkring hende. Så væltede hun omkuld, og der var flammer i både hendes tøj og hår, fortæller Susan Nilsson. 

Gense indslaget: En 68-årig dansk kvinde er lige nu i kritisk tilstand, efter hun har sat ild til sig selv hos Borgerservice i Sorø.

Et par andre kollegaer fandt en brandslukker med vand og med den, fik de slukket ilden. Men først efter kvindens hår og tøj over brystet næsten var brændt væk.

Vand på viskestykker

Ifølge Susan Nilsson blev der lagt viskestykker ud over kvinden og hældt vand på. Noget Beredsskabsstyrelsen efterfølgende har rost personalet for.

Den 68-årige blev bragt til Rigshospitalet med politieskorte. Hun er nu uden for livsfare.

Ildspåsættelse ved Sorø borgerservice
Læs også
Personale på Borgerservice har aldrig oplevet noget lignende
Ildspåsættelse ved Sorø borgerservice
Læs også
Personale på Borgerservice har aldrig oplevet noget lignende

- Jeg synes, der lugtede af petroleum, men jeg ved ikke, om hun havde hældt noget ud over sig. Vi lukkede Borgerservice med det samme og var til halvanden times debriefing med politiet og Beredsskabsstyrelsen. Vi fik at vide, at alle de omkring 25, der var involveret havde gjort det helt rigtige, siger Susan Nilsson og fortsætter:

- Alle ansatte blev kaldt sammen klokken ni i morges til en orintering. Vi er tilbudt krisehjælp og har fået at vide, der kan komme reaktioner over tid. Og vi har fællesmøde igen i næste uge.


Nyhedsoverblik