'Øjebæ' i Guldborgsund rives ned: Det var også på tide

I dag begynder nedrivningsarbejdet på en faldefærdig ejendom på Nykøbingvej i Guldborgsund Kommune. Og det glæder flere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu er det hårde arbejde begyndt. 

En af Guldborgsund Kommunes mest skæmmende boliger bliver revet ned. Ejendommen ligger på Nykøbingvej 130 ved Ønslev og er ubeboet. Og det har været mange år på vej. 

I syv år har juraen været et benspænd for kommunen, der ikke har vidst, hvem ejeren er. Derfor har kommunen ikke bare kunnet rive huset ned. Men nu er det lykkes kommunen at finde en lovhjemmel til at rive ejendommen ned.  

- Det er resultatet af flere års forsøg på at få pillet det er hus væk fra landkortet. Så det er en god dag for Guldborgsund Kommune, siger Jacob Pfeffer, der er boligsocialkoordinator i Guldborgsund Kommune. 

Det er ikke attraktivt

Også Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten), der er næstformand i teknik- og miljøudvalget i Guldborgsund Kommune, er glad for, at de langt om længe kan fjerne ejendommen.

- Jeg er glad for, vi får disse huse ned. De skønner ikke vores kommune. Det er ikke attraktivt at bosætte sig i en kommune, hvor det første, man møder, er faldefærdige huse, siger han.

Og det er der mange borgere i kommunen, der er glade for. Inde på Guldborgsund Kommunes Facebook-side er der nemlig mange, der har skrevet kommentarer til nyheden:

Vi fortsætter med at forskønne kommunen

Men noget kunne tyde på, at der bliver længere i mellem, at kommunerne kommer til at rive huse ned. For nedrivningspuljen, som i 2014 og 2015 lå på 200 millioner kroner, er nu beskåret til 55,7 millioner kroner. 

Det betyder helt konkret, at Guldborgsund Kommune går fra at kunne ansøge 9,2 millioner, til nu at kunne søge 3,6 millioner til nedrivning og istandsættelse af dårligt vedligeholdte bygninger. 

- Det vil gå langsommere nu, men vi vil fortsætte med at forskønne vores kommune, siger Peter Bring-Larsen.

- Jeg håber, de kommer noget op igen, for det er klart, når puljen er lille, så får vi jo ikke gjort det, vi gerne vil. 


Nyhedsoverblik