Odsherred og Lolland Kommune kæmper om statsjob

Nu begynder anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser. Odsherred og Lolland Kommune håber at komme i betragtning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere statslige job skal ud i yderkommunerne.

Det var et af statsministerens budskaber i hans åbningstale, da Folketinget åbnede tirsdag.

Det glæder Lolland Kommune, som i første udflytningsrunde ikke fik nye statslige arbejdspladser. Lollands borgmester håber nu på at kunne komme i betragtning til de nye arbejdspladser.

- Vi var ikke en del af første udrykning, så nu har vi da helt klart en forhåbning om, at de kommuner, der ikke fik andel i de statslige arbejdspladser i første runde bliver tilgodeset i den næste, siger Lolland borgmester, Holger Schou Rasmussen (S) til TV ØST.

Odsherred Kommune gør klar til kamp med fødevarer og turisme

I 2015 startede Venstre-regeringen arbejdet med at flytte 3900 statslige job til provinsen. Indtil videre er 2.500 af dem flyttet ud.

Nu gør statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) klar til at begynde runde to, hvor resten af arbejdspladserne skal fordeles ud i landet. 

udflytning-af-statslige-arbejdspladser.jpg
Læs også
Disse statslige arbejdspladser flytter til Region Sjælland
udflytning-af-statslige-arbejdspladser.jpg
Læs også
Disse statslige arbejdspladser flytter til Region Sjælland

Det har fået borgmesteren i Odsherred Kommune til at gå ind i kampen om at få job til sin kommune. I den forbindelse havde kommunen for nyligt fået besøg af innovationsminister Sophie Løhde (V), hvor man brugte mødet på at diskutere mulighederne for at rykke statslige job til kommunen. 

- Vi har kigget på de styrkepositioner, vi har. Det er områder indenfor fødevarer og turisme, hvor det vil give mening at flytte styrelser eller institutioner hertil Odsherred Kommune, siger Thomas Adelskov (S) til TV ØST og fortsætter:

- Det kan være med til at understøtte nogle af de indsatser, vi har i Odsherred. Vi har oprettet et Nordisk Center for Lokale Fødevarer, og vi har godt netværk med fødevareproducenter og engroslivet. Vi er landets største sommerhuskommune, og turisterhvervet betyder rigtig meget for vores økonomi. Vi har mange innovative borgere og har gang i mange turismeprojekter, derfor kunne det give mening, at man kiggede på det område.  

Lolland: Skab balance i Danmark

I Lolland Kommune vil man byde ind med bygninger, som ifølge Holger Schou Rasmussen (S) vil være gode til at etablere statslige arbejdspladser eller styrelser i. Bygningerne, som er placeret flere steder på Lolland, kan rumme fra 50 til 200 medarbejdere, og derfor mener han, at er der god plads til nye medarbejdere i kommunen.

Lars Løkke Rasmussen
Læs også
Lars Løkke lover flytning af statslige job i tusindvis fra København
Lars Løkke Rasmussen
Læs også
Lars Løkke lover flytning af statslige job i tusindvis fra København

Lollands borgmester opfordrer til at fordele jobbene ud i hele landet, efter de har mistet flere statslige og regionale arbejdspladser på grund af kommunale sammenlægninger.

- De skal kigge på hele Danmarks balance. Hvis man kun flytter statsjob til universitetsbyerne og de store provinser, så er bliver det jo samlet i de områder, som i forvejen har en masse statslige arbejdspladser.

Anden udflytningsrunde går i gang nu, hvor det allerede er fastlagt, at 1.500 skattejob skal ud i landet.


Nyhedsoverblik