Sætter advarselsskilte op: Odsherred Kommune fraråder badning på flere strande

Der er fundet så store mængder af e.coli-bakterier på fire strande i Odsherred, at kommunen nu opfordrer til, at man ikke bader der i øjeblikket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Odsherred bliver der taget prøver af badevand 33 steder hen over sommeren. De sidste prøver viser, at der er mange e.coli-bakterier i vandet på Stranden ved Lynghusvej, Nordstrandvej, Telegrafvej og Skærbyvej.

- Vi har fundet mange e.coli-bakterier i vandet på fire strande, siger Lisbeth Jepsen, der er geolog i Odsherred kommune.

Sætter advarselsskilte op

I løbet af sommeren bliver der taget 20 prøver fra de fire strande. Og indtil i dag har det set fint ud.

quote Vi har fundet mange e.coli-bakterier i vandet på fire strande

Lisbeth Jepsen, geolog, Odsherred Kommune

- Vi håber, det er et enkelt enestående tilfælde. Vi har store sommerhusområder herude, hvor der kan være nedsivning. Men vi ved ikke, hvad årsagen er, siger Lisbeth Jepsen.

Odsherred Kommune fraråder badning fra Stranden ved Lynghusvej, Skærbyvej, Nordstrandvej og Telegrafvej - tidligere kaldet Rørvig Nordstrand - efter der er fundet e.coli-bakterier i vandet.
Odsherred Kommune fraråder badning fra Stranden ved Lynghusvej, Skærbyvej, Nordstrandvej og Telegrafvej - tidligere kaldet Rørvig Nordstrand - efter der er fundet e.coli-bakterier i vandet.

Der er allerede taget nye prøver og resultatet af dem kommer i morgen. Kommunen sætter advarselsskilte op på strandene og melder ud på hjemmeside, Faceboook og kommunens app, hvor det frarådes at bade.

- Hvis værdierne ikke falder i løbet af kort tid, laver vi en kildesøgning, for at finde ud af, hvor bakterierne kan komme fra, siger Lisbeth Jepsen. 

Colibakterier

De fleste bakterier af arten Escherichia coli (colibakterier) er naturligt forekommende bakterier i menneskers og dyrs tarme og forårsager dermed ikke sygdom. Visse grupper af E. coli forårsager dog forskellige former for infektion. E.coli formerer sig ikke i saltvand og dør som regel efter kort tids ophold i vandet.

 


Nyhedsoverblik