Odsherred Food kan knap følge med: Kunderne er vilde med tang

Hvis man vil have succes som iværksætter, skal man turde "springe ud på dybt vand", og det er Odsherred Food helt bogstaveligt lykkedes med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Iværksætterne bag det nystartede firma, Odsherred Food har vind i sejlene. Det er mindre end et år siden, de kastede sig ud i en produktion af special-fødevarer baseret på tang høstet langs Odsherreds strande, men salget går strygende.

- Vi har fanget et eller andet. Måske fordi Odsherred har et godt ry, når det gælder fødevarer, siger en af firmaets stiftere, Claus Marcussen.

- Folk er åbne og hjælpsomme

Odsherred er kendt for sine mærkevare-grøntsager, og de traditionelle grøntsagproducenter har taget godt imod det nystartede firma.

- Ligemeget hvor vi kommer hen med den her ide, er folk åbne og hjælpsomme, siger Claus Marcussen.

I praksis betyder det, at det lille nystartede firma kan koncentrere sig om at høste, tørre og knuse tangen. Resten af forædlingen frem mod de færdige produkter - sennep med tang, pesto med tang, olie med tang, - er foregået i samarbejde med etablerede lokale producenter.

Alt for kunderne

Tang kan høstes hele året, og det er heldigt for tangfiskerne. Firmaet har nemlig så svært ved at følge med efterspørgslen, at det er blevet nødvendigt at fortsætte høstarbejde i det vinterkolde havvand. Men alt for kunderne, siger Claus Marcusssen:

- Vi har butikker i øjeblikket, som går og venter på at få vores varer på hylderne. Det har simpelthen knebet med at følge med efterspørgslen, så vi har travlt.


Nyhedsoverblik