DF'er takkede nej til borgmesterpost i Kalundborg: Partifælle går i vrede

Gert Larsen har valgt at forlade Dansk Folkeparti, efter Peter Jacobsen (DF) skulle have takket nej til borgmesterposten i Kalundborg Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev for meget for Gert Larsen (DF).

Den nyvalgte byrådspolitiker fra Kalundborg Kommune, der lokalt fik det næstbedste valg hos Dansk Folkeparti med 445 personlige stemmer, har valgt at forlade partiet, fordi spidskandidaten Peter Jacobsen (DF) angiveligt skulle have takket nej til borgmesterposten.

Det skriver Sjællandske.

Ifølge avisen skulle Socialdemokratiet sammen med SF have tilbudt Peter Jacobsen at blive borgmester. Men det takkede Jacobsen nej til og valgte i stedet at pege på Martin Damm (V), som dermed kunne blive fire år mere på borgmesterkontoret.

- I min optik siger man ikke nej til et tilbud om en borgmesterpost. Et tilbud, han har fået foræret på et sølvfad. Det kan jeg ikke acceptere. Og Peter Jacobsens begrundelse, at det ville afstedkomme mange udfordringer og skabe konflikter - ja, altså, sådan er politik også. Jeg har selv været borgmester og prøvet lidt af hvert. Der er sejre og nederlag. Det er den politiske verden, siger Gert Larsen til avisen. 

Kalundborg_Kommune.jpg
Læs også
Sådan ser det nye byråd i Kalundborg Kommune ud
Kalundborg_Kommune.jpg
Læs også
Sådan ser det nye byråd i Kalundborg Kommune ud

Inden han meldte sig ind i DF, var han medlem af Venstre. Men nu bliver han løsgænger, og som han siger til aivsen:

- Jeg tager det mandat, jeg har fået gennem 445 personlige stemmer, alvorligt, og jeg vil slås for de sager og synspunkter, jeg står inde for. Jeg har naturligvis været i dialog med Peter Jacobsen om denne sag og konstaterer, at her var der en konflikt, hvor enderne ikke kunne nå sammen.


Nyhedsoverblik