Nyt udsigtstårn skaber trafikale udfordringer

Flere bilister parkerer langs landevejen, når de skal besøge Camp Adventure.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden det nye udsigtstårn ved Camp Adventure i Rønnede åbnede for en lille måned siden, er det strømmet til med besøgende. Langt de fleste ankommer til attraktionen i bil, og det har nogle weekender skabt trafikale udfordringer på landevejen, rute 54, der på det sted hedder Ny Næstvedvej og går mellem Rønnede og Næstved.

Flere bilister vælger nemlig at parkere deres biler i siden af landevejen, der ligger tæt ved udsigtstårnet. Et problem, direktør Jesper Mathiesen, godt er klar over.

- Vi er opmærksomme på det, og jeg har været meget frustreret over det, siger han og fortæller, at han kæmper med Vejdirektoratet om at lave bedre vejvisning.

Vil gerne have flere skilte 

- Jeg har flere gange skrevet mails til Vejdirektoratet, hvor jeg beskriver, at vejvisningen er for dårlig. 90 procent af vores gæster kører af fra motorvejen, og der mangler simpelthen vejvisningsskilte. Og jeg skriver til dem igen i morgen, siger Jesper Mathiesen, der også ønsker, at der bliver parkering forbudt på landevejen, hvor der i dag må køres 70 kilometer i timen.

Udsigtstårn Camp Adventure 2
Læs også
Kæmpe udsigtstårn vækker jubel - forudser flere turister til hele landsdelen
Udsigtstårn Camp Adventure 2
Læs også
Kæmpe udsigtstårn vækker jubel - forudser flere turister til hele landsdelen

Er det fordi, I ikke har nok parkeringspladser, at folk vælger at parkere på landevejen?

- Vi har endnu ikke oplevet, at vi har for lidt parkeringspladser, så det er ikke et problem, siger Jesper Mathiesen.

Tror du, det er fordi, det er for dyrt at parkere hos jer, at folk holder på landevejen?

- Det er der måske nogen, der synes, det er, men størstedelen gør det, fordi der holder én bil der, og så holder den næste der, og så parkerer andre der også, siger han.

Vil undersøge omfanget

På Camp Adventures hjemmeside fremgår det, at det koster 50 kroner at parkere på Camp Adventures parkeringspladser. Til sammenligning koster det 40 kroner at parkere ved BonBon-Land, 35 kroner ved GeoCenter Møns Klint og 25 kroner ved Stevns Klint i Højerup, mens det er gratis at parkere ved Sommerland Sjælland. 

Vejdirektoratet i Næstved har endnu ikke nået at undersøge sagen, men her vil man nu tale med både ledelsen af Camp Adventure og politiet for at undersøge, hvor stort omfanget af problemet er.

Læs også
I dag åbner kæmpe udsigtstårn for alle – tør du tage turen op?
Læs også
I dag åbner kæmpe udsigtstårn for alle – tør du tage turen op?

- Jeg ved ikke, om det er i anledning af påsken, at der har været mange, der parkerede på selve landevejen, og vi ved heller ikke, om folk vælger at parkere på landevejen, fordi det koster penge på parkeringspladsen. Det kan vi ikke vide. Men nu vil vi undersøge, hvor stort problemet er, fortæller afdelingsleder Maria Meiner. 

Nyt skilt på vej

Camp Adventure har fået tilladelse til at sætte det klassiske blå-hvide skilt op, hvor der står Camp Adventure i stedet for trætopbane. Skiltet bliver sat op i begyndelsen af maj. Men ledelsen har også bedt om, at der bliver opsat skilte med parkeringsforbud. 

- Det er ikke sædvanligt, at der er skilte med parkeringsforbud i det åbne land, for som udgangspunkt må man godt parkere på en landevej. Men omvendt så er det heller ikke hensigtsmæssigt at børnefamilier krydser den trafikerede vej, siger Maria Meiner.  


Nyhedsoverblik