Nyt projekt skal få langtidsledige i arbejde

Et nyt projekt på Lolland og Falster skal hjælpe ledige ind i de brancher, der mangler arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Biniam Fikreyesus fra Eritrea er blevet ansat som maler hos Lalandia i Rødby.

- Jeg synes, det er meget fint, jeg kan godt lide det, siger Biniam Fikreyesus.

Han fik jobbet, selvom han ikke havde de samme kompetencer som de andre malersvende.

Han er nemlig blevet ansat igennem et nyt projekt, der hedder Rekruttering på Kanten, der skal hjælpe folk som Biniam Fikreyesus i arbejde.

Ledige hænder

Projektet involverer både virksomheder og jobcentre og er støttet med 21,1 millioner kroner fra den A. P. Møllerske Støttefond.

Business Lolland Falster og jobcentrene på Sydhavsøerne er gået sammen i projektet. 

3bb0cc76-e848-4a20-ba80-9f788c977163.jpg
Læs også
Gode tider i byggebranchen giver plads til ledige hænder
3bb0cc76-e848-4a20-ba80-9f788c977163.jpg
Læs også
Gode tider i byggebranchen giver plads til ledige hænder

Sammen vil de have fat i de ledige, der lige nu står langt fra arbejdsmarkedet og have dem ind i de brancher, hvor der mangler ledige hænder. Det gør det blandt andet ved at overbevise virksomheder om, at de kan have gavn af at ansætte folk til at ordne forskellige småjobs.

- En tømrer behøver for eksempel ikke også vaske bilen og gøre rent i bilen, efter man har været ude på en byggeplads, det er typisk nogle af de opgaver, hvor vi tænker, virksomheden kan få noget ud af at få en faglært til at gøre noget af det, som han eller hun er god til, plus vi så kan få den her reserve ind på arbejdsmarkedet, siger Mikkel Wesselhoff, der er direktør i Business Lolland-Falster

Stabile og loyale medarbejdere

Det var Lalandias HR-chef, der ansatte Biniam Fikreyesus, og hun mener, virksomheden får meget ud af at ansætte dem, der måske ikke har det længste CV.

- Når vi tager nogle, som har haft svært ved at få et arbejde, og de så får chancen, så bliver de meget loyale over for os, og det er ofte medarbejdere med meget lavt sygefravær, og de er parate til at give deres højre hånd væk for at beholde deres arbejde, siger Pia Danielsen, der er HR-chef i Lalandia i Rødby.

Lalandia i Rødby er blevet udvalgt som en såkaldt virksomhedsambassadør i projektet, fordi de er gode til at ansætte folk, der ellers har svært ved at få et job.

Folkene bag Rekruttering på Kanten satser på, de til efteråret har fundet 400 lokale virksomheder, der vil deltage i projektet.


Nyhedsoverblik