Nyt forsvarsforlig redder flådestationen i Korsør: - Der falder en stor sten fra hjertet

I lang tid har flådestationen i Korsør været lukningstruet. Den tid er forbi med det nye forsvarsforlig, siger borgmesteren i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag har regeringen præsenteret sit nye forsvarsforlig, som gælder for de næste seks år.

Og der er grund til at juble i Korsør. Med forliget bliver der nemlig sat skub i investeringerne på byens flådestation, for det er slut med det såkaldte investeringsstop.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) er en af dem, der er lettet over at høre, at flådestationen ikke længere kan få stemplet ’lukningstruet’.

- Der falder en stor sten fra hjertet. I 2013 kæmpede vi for flådestationens overlevelse, og den kamp er slut nu. Fremadrettet bliver der investeres. Det gør man kun, fordi flådestationen har en vigtig rolle at spille, siger han til TV ØST. 

- Der er langt til Frederikshavn, så vi har hele tiden sagt, at det her land har brug for to flådestationer. Og det har vi nu fået ret i.

Flådestation Korsør
Læs også
Forlig med flere værnepligtige og mere genopbygning på vej
Flådestation Korsør
Læs også
Forlig med flere værnepligtige og mere genopbygning på vej

Også udsigt til 60 arbejdspladser

Så nu skal flådestationen altså moderniseres, så den bliver helt ”up to date”, som borgmesteren kalder det.

- Der bliver investeret et betydeligt beløb i stationens fysiske rammer. De skal moderniseres, og der skal være mere kajplads. Vi skal også have afstivet kajen, så der kan køre tunge køretøjer og kraner. Der er en masse opdateringer, der skal i gang, og det er godt.

Det er viceborgmester Villum Christensen (LA) også enig i.

- Det er rigtig dejligt for os lokalt, at der bliver sat en streg over den diskussion om, at flådestationen skulle lukkes. Den diskussion er helt væk nu og har fået et mere positivt fortegn, siger han.

Udover at investeringsstoppet bliver bremset, så flytter også Center for Dykning og Center for Sømilitær Teknologi til Korsør. Det betyder også, at der kommer arbejdspladser til byen. Ifølge TV ØST’s oplysninger drejer det sig om cirka 60 arbejdspladser.

Du kan læse hele regeringens forsvarsforlig her.


Nyhedsoverblik