Nyt folketingsmedlem skaber socialdemokratisk jubel i Faxe

Socialdemokraten Tanja Larsson får store roser med på vejen ind i Folketinget, hvor hun erstatter Henrik Sass Larsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skaber jubel og stolthed hos Socialdemokratiet i Faxe Kommune, at det bliver byrådsmedlemmet Tanja Larsson, der tager over i Folketinget for Henrik Sass Larsen, som fremover skal være administrerende direktør i brancheforeningen for blandt andet kapitalfonde i Danmark, DVCA. 

- Jeg blev overrasket, for skiftet kom lidt pludseligt. Men jeg er rigtig glad, og jeg ved, at hun bliver et godt folketingsmedlem med et lokalt engagement, som hun ikke slipper, siger Knud Erik Hansen, formand for den socialdemokratiske gruppe i Faxe Kommune og tidligere borgmester.

henrik_sass_larsen-fotograf_steen_brogaard.jpg
Læs også
Henrik Sass forlader Folketinget
henrik_sass_larsen-fotograf_steen_brogaard.jpg
Læs også
Henrik Sass forlader Folketinget

- Hun har en evne til at se, hvad der er af problemer, bide sig fast og få gjort noget ved dem. Selvfølgelig flytter man ikke bjerge som nyt folketingsmedlem, men når hun har fået erfaring og kæmpet sig op i rækkerne, bliver hun et markant folketingsmedlem, siger han videre.

Festdag

Tanja Larsson, der bor i Faxe Ladeplads, bliver den første socialdemokratiske politiker fra Faxekredsen i Folketinget, siden den tidligere statsminister Thorvald Stauning i 1906 blev valgt på Kirketorvet i Faxe. 

Læs også
Henrik Sass Larsens afløser vil kæmpe for landdistrikterne
Læs også
Henrik Sass Larsens afløser vil kæmpe for landdistrikterne

- Det gør, at der bliver sat fokus på et lokalområde, der har masser af udfordringer i forhold til eksempelvis unge og transportforbindelser, siger Jens Georg Bakke, formand socialdemokraterne i Faxekredsen, der kalder det en festdag.

Tanja Larsson fik ved folketingsvalget i år 4.197 personlige stemmer, hvilket var flere stemmer end Henrik Sass Larsen, der fik 4.017 personlige stemmer.

Hun regner med at træde ind i Folketinget den 1. oktober. 


Nyhedsoverblik