Nyt fodboldhold i Korsør satser på Champions League: - Det er også bare på tide

Et nyt fodboldhold i Korsør havde første træningssession i denne weekend. Her samler de nogle landets dygtigste spillere, som alle har cerebral parese.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ambitionerne fejler ingenting.

- Champions League, lyder det fra fodboldspiller Morten Damgaard Rasmussen.

Han er en af de talentfulde fodboldspillere, som er blevet en del af det nystartede fodboldhold i FC Storebælt, hvor målet er at skabe elitehold for både mænd og kvinder fra hele Danmark.

Første træningssession var denne weekend. Her mødtes spillerne, som alle er over 14 år og har en fælles udfordring, der gør, at de skal yde noget ekstraordinært for at få tæmninger og afleveringer til at sidde lige i skabet.

quote Jeg synes, det er fedt at vide, du ikke er alene med det her

Morten Damgaard Rasmussen, fodboldspiller

- Det hedder cerebral parese – forkortet CP. Det er en spastisk lammelse i forskellige grader, siger Morten Damgaard Rasmussen.

Så nu har FC Storebælt i Korsør oprettet et CP Fodboldcenter for spillere med cerebral parese.

Har svært ved at følge med

Morten Damgaard Rasmussen er påvirket af sit handicap i sin højre side. Og det begyndte med tiden at blive en udfordring på det hold, han normalt spiller på i sin hjemby.

- Sidste år begyndte vi i min normale klub på meget fysisk træning, og nogle af øvelserne var svære for mig, så jeg skulle lave hjemmetræning. Også bare nogle øvelser med en hånd eller et ben. Balanceøvelser, siger Morten Damgaard Rasmussen.

Morten Damgaard Rasmussen.
Morten Damgaard Rasmussen. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Og det er noget, fodboldspilleren Peter Hansen kan genkende. Han er 33 år, og har spillet CP-fodbold i godt 20 år.

- Jeg tror, der er mange spillere, som har haft mange nederlag, fordi de typisk har spillet med deres normale kammerater uden handicap, og på et tidspunkt i deres liv finder ud af, at de har svært ved at følge med, så er sådan et tilbud som det her verdensklasse. Så føler man pludselig, at man hører til et sted. Det var i hvert fald det, jeg oplevede, for mange år siden, siger han.

Hvad er cerebral parese?

Cerebral parese er et handicap forårsaget af en hjerneskade, der er sket i fostertilværelsen eller i den tidligere barndom.  

Man er ikke alene

Det er svært at finde fodboldhold for folk med cerebral parese, og mange forældre har fået at vide, at der ikke findes tilbud til deres børn, hvis de er vilde med fodbold. Det var Annette Rasmussens erfaring. Hun er mor til Morten Damgaard Rasmussen.

- Jeg er rigtig, rigtig stolt af ham. Og det har jeg været fra han blev født. Vi fik at vide, at vi nok skulle regne med, at Morten han ikke kom til at dyrke holdsport. Og han har bare været sej hele vejen igennem og meget viljestærk, og bare ville spille bold, siger hun.

Og Morten Damgaard Rasmussen er glad for, at der nu er oprettet et CP-hold, der har store ambitioner.

quote Vi har jo et halvt år til Champions League, og der kan altså ske rigtig meget

Brian Clemmensen, træner

- Jeg synes, det er fedt at vide, du ikke er alene med det her. Inden jeg kom hertil, følte jeg mig lidt alene, fordi jeg har ikke mødt så mange, der har CP. Det er megafedt at komme og spille med nogen, der har de samme sværheder som dig, siger Morten Damgaard Rasmussen.

Internationalt fokus

Internationalt er der kommet fokus på spillere med cerebral parese, og der skal afholdes en Champions League-turnering, hvor de bedste hold fra forskellige lande skal konkurrere. Og træner Brian Clemmensen er fortrøstningsfuld.

- Jeg kan se, at selvom det er efterårssæson, så er der meget energi og udvikling i dem. Så jeg synes, det er spændende. Og vi har jo et halvt år til Champions League, og der kan altså ske rigtig meget, siger han.

CP-fodboldcenter i Korsør

FC Storebælt har oprettet et CP Fodboldcenter (CP FC), som er en målrettet afdeling for spillere med cerebral parese (CP), i første omgang et elitehold for herrer og damer, som hedder CP Football Elite Denmark (CP FED) og på sigt CP fodbold for bredden.

Spørger man Peter Hansen er kun på tide, ambitionsniveauet bliver hævet.

- Nu har der været CP-fodbold i rigtig mange år, og nu prøver vi at tage et nyt level. Og det, synes jeg også bare, er på tide.

Peter Hansen. 
Peter Hansen.  Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Til sommer skal holdet deltage i Champions League-turneringen i Barcelona. 


Nyhedsoverblik