Nyt fængsel åbner i gammelt psykiatrihospital

Nykøbing Fængsel åbner til juni i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, hvor det kommer til at modtage 30 indsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

30 indsatte kommer til at huse i det nye Nykøbing Fængsel, der bliver taget i brug til juni.

Fængslet kommer til at ligge i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, og får i første omgang indsatte fra både Vejle og Holbæk Arrest.

Det skal blandt andet tage lidt af det pres, som flere arresthuse oplever lige nu.

quote Den rigtig store opgave i forbindelse med det nye fængsel er selvfølgelig bemandingen

Rasmus Andersen, kriminalforsorgens områdedirektør på Sjælland

Samarbejder med kommunen

Kriminalforsorgens områdedirektør på Sjælland, Rasmus Andersen, siger i en pressemeddelelse, at personalet bliver rekrutteret lokalt.

- Den rigtig store opgave i forbindelse med det nye fængsel er selvfølgelig bemandingen. Vi slår stillinger op nu og håber, at vi på den måde kan skabe en stamme af gode folk på stedet, siger Rasmus Andersen og fortsætter:

- Og så samarbejder vi med Odsherred Kommune i forhold til at rekruttere betjentelever lokalt. I Kriminalforsorgen er vi meget positive over for et samarbejde med kommunen, og vi håber naturligvis, at frugten af samarbejdet bliver et godt og lokalt forankret fængsel.

Samtidig håber man med det nye fængsel, at det vil skabe synlighed og dermed tiltrække nye betjentelever til Kriminalforsorgen.

Overhalet sikkerhedsmæssigt

Det gamle psykiatrihospital Sikringen fra 1918 lå tidligere i Annebergparken, og det er altså her, Nykøbing Fængsel kommer til at ligge. Derfor har stedet ”fået en sikkerhedsmæssig overhaling”, som der står i pressemeddelelsen, så sikkerheden er i top.

Det tæller alt fra dronesikring, overdækning af gåtursarealer til ekstra hegn.

I fremtiden skal fængslet også fungere som uddannelsesfængsel, så fængselsbetjente under uddannelse kan komme i praktik.


Nyhedsoverblik