Nyt center for uledsagede flygtningebørn

Asylcenter Søllested på Lolland er blevet omdannet til et center for uledsagede flygtningebørn. De første 21 drenge er netop flyttet ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Asylcenter Søllested har hidtil huset flygtningefamilier, men de er nu flytter videre, og i stedet er 21 uledsagede flygtningebørn flyttet ind i bygningerne.

Det skriver politiken.dk.

Alle de 21 nye beboere er drenge, og de er blevet indkvarteret på firemandsstuer med køjesenge.

- Jeg er først og fremmest glad for, at ingen vil slå mig ihjel her, siger 16-årige Muhammed fra Afghanistan til Politiken.

Flest kommer fra Afghanistan

De fleste af de nye beboere er fra Afghanistan. Andre kommer fra Syrien, Pakistan, Irak og Somalia.

- Det generelle billede er, at nogle af drengene er sendt afsted af familien, andre er flygtet på egen hånd, men uanset hvordan man ser på det, så er de her alene, og i min verden er de alle flygtningebørn, siger centerleder Leif Werborg til Politiken.

Det generelle billede er, at nogle af drengene er sendt afsted af familien, andre er flygtet på egen hånd, men uanset hvordan man ser på det, så er de her alene, og i min verden er de alle flygtningebørn, siger centerleder Leif Werborg

Tidligere plejehjem

Asylcentret har tidligere været brugt som et plejehjem, og bygningerne er stadig under ombygning. Det er meningen der skal være spisesal, poolbord og fitnesscenter.

Centret er et opholdscenter, hvor børnene opholder sig, mens deres asylsag behandles af Udlændingestyrelsen. Når der ligger en afgørelse i deres sag, flytter de enten videre til en mere permanent bolig eller sendes tilbage til deres oprindelsesland.

Centret har forløbig ansat 15 medarbejder, hvor af mange er lokale, men de skal have 40 ansatte i alt, når alle værelser er fyldt op.

Ifølge Udlændingestyrelsen kom der 2.068 uledsagede flygtningebørn til Danmark sidste i 2015.


Nyhedsoverblik