Nykøbings håndboldkvinder avancerer i CL med storsejr

Nykøbing Falster Håndboldklub er klar til hovedrunden i Champions League efter sejr ude over polsk bundprop.

Nykøbing Falster Håndboldklub er klar til hovedrunden i Champions League efter 36-28-sejr fredag over Vistal Gdynia fra Polen.

Resultatet betyder, at det polske hold ikke længere kan drille NFH's videre færd i Europas største klubturnering.

Det danske mesterhold nåede op på seks point i gruppe A ligesom CSM Bucuresti og slovenske Krim. NFH har dog spillet fem kampe modsat rumænerne og slovenerne, der er noteret for fire gruppekampe indtil videre.

Vistal Gdynia ligger fortsat i bunden uden sejre i gruppespillet.

Krim næste udfordring

Næste modstander for NFH er Krim, og en sejr her vil betyde, at det danske mesterhold tager fire point med videre i turneringen.

Efter nederlaget på 26-39 senest til CSM Bucuresti skulle det danske mandskab rejse sig, og første scoring blev da også sat ind af Sarah Iversen efter to minutter.

Kristina Kristiansen bragte NFH foran 5-3 efter ti minutter, og det blev hurtigt 7-3 til gæsterne.

Føringen på fire mål blev igen en realitet, da Ayaka Ikehara bragte de danske mestre foran 11-7, og polakkerne indhentede ikke danskerne i halvlegen, som NFH vandt med 15-10.

Dermed handlede det om ikke at lukke det polske mandskab ind i kampen i anden halvleg, og her bragte NFH sig da også foran 17-12 efter fem minutter.

Kom tilbage

Med en NFH-spiller i undertal kom Vistal Gdynia alligevel med, og polakkerne fik reduceret til 17-18. Det skabte spænding i opgøret med 20 minutter igen.

Det blev helt lige med 18-18, men Johanna Westberg og Matilde Nielsen sørgede for en 20-18-føring midtvejs i halvlegen, hvor NFH var presset af at have sat en føring på fem mål over styr.

Den kom tilbage takket være yderligere tre scoringer i træk, og Angelica Wallén bragte NFH foran 23-18.

Dermed øjnede holdet atter avancement i turneringen, og der var ikke mere modstand i polakkerne, som med ti minutter igen var bagud 19-27.

Johanna Westberg blev topscorer for NFH med 11 mål.