Nykøbing F. Sygehus opererer tarme akut igen til februar

Sygehuset kan nu igen stå inde for kvaliteten på mave-tarm Kirurgisk Afdeling og åbner for akutte operationer igen i løbet af næste måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er kommet flere speciallæger og en ny ledende overlæge til Kirurgisk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus.

Det er medvirkende til, at hospitalet nu igen åbner op for akutte operationer på den mave-tarm kirurgisk afdeling, oplyser vicedirektør Lisbeth Lumby Rasmussen.

Sygehuset lukkede ellers selv ned for akutbehandlingen af patienter på den pågældende kirurgiske afdeling efter en stribe fejl, og det har i en periode betydet, at patienterne er blevet kørt til operationer på sygehusene i Slagelse og Køge.

- Vi har optimeret kvaliteten for den akutte kirurgi, og derfor mener vi nu, at vi med fuld tryghed kan starte op med akut operativ kirurgi igen, siger Lisbeth Lumby Rasmussen til TV ØST.

Lars Onsberg Henriksen
Læs også
Region Sjælland arbejder på at løse problemer med lægemangel
Lars Onsberg Henriksen
Læs også
Region Sjælland arbejder på at løse problemer med lægemangel

Uden ledende overlæge i fire år

Nykøbing F. Sygehus har sammen med Odense Universitetshospital gennemgået kvaliteten af nogle udvalgte operationer, og i den forbindelse har de fået 27 anbefalinger til forbedringer.

- De 27 forbedringer har vi gennemført, så vi nu er helt sikre på, at kvaliteten på kirurgisk afdeling er helt i top i forhold til danske standarder, siger Lisbeth Lumby Rasmusen.

Og det vil betyde meget for borgerne på Lolland-Falster, at der nu igen kan opereres akut i Nykøbing Falster.

- Det betyder meget for dem, at de ikke skal transporteres helt til Slagelse og Køge Sygehus. Der er altid en ekstra ulempe ved at skulle befordres gennem længere tid, og det skal man, når man skal flyttes så langt, siger vicedirektøren.

Før Nykøbing F. Sygehus ansatte deres nye ledende overlæge på kirurgisk afdeling, havde de været uden ledende overlæge i fire år.

Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
Efter fejl: Sygehus lukker for akutte operationer
Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
Efter fejl: Sygehus lukker for akutte operationer

 


Nyhedsoverblik