Ny Storstrømsbro koster Danmarks største gartneri livet

Danmarks største gartneri på Masnedø skal rives ned. Vejdirektoratet har netop lagt udbuddet ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmarks største gartneri skal rives ned. Det er Masnedø Gartneri, der er på 150.000 kvadratmeter, som er blevet eksproprieret af Vejdirektoratet, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det sker, fordi gartneriet ligger i vejen for den nye Storstrømsbro. Vejdirektoratet har netop lagt udbuddet ud, så interesserede kan byde ind på opgaven.

Nedrivningen skal dog først gå i gang, når indeværende sæson er overstået på et tidspunkt efter oktober.

Gartneriet var egentligt tiltænkt at kunne fortsætte i dele af bygningerne, idet kun noget af gartneriet i første omgang var eksproprieret.

Men efter at ejeren Ole Olsen havde regnet på det, bad han direktoratet om en totalekspropriering. Denne sag er dog endnu ikke helt tilendebragt, idet en ankesag skal fastsætte den endelige pris, som Vejdirektoratet skal betale til ejeren.

Rives ned efter sæsonen

Det er en årlig produktion på 12 millioner agurker samt omkring 3.000 tons tomater, der nu siges farvel til. Omkring 120 medarbejdere var ansat, da det gik på sit højeste.

- Sagen har jo kørt i nogle år, og det har betydet at enkelte af drivhusene allerede nu står tomme, fordi kunderne er nødt til at finde andre leverandører. Det er ikke noget man bare lige gør fra dag til dag, når det er så store mængder, siger indehaveren Ole Olsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Når årets sæson er forbi, rydder han sine egne værdier væk fra ejendommen og overleverer nøglen til Vejdirektoratet. Dermed kan nedbryderne komme i gang.


Nyhedsoverblik