Ny stormflod truer Sjælland

Hjemmeværn, brandvæsen og politi forbereder sig på en stormflod, som kan ramme de sjællandske fjorde og kyster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Julefreden kan meget snart være forbi for boligejere med lavtliggende huse langs Isefjorden og Roskilde Fjord.

DMI melder nemlig om risiko for storm og voldsomt vejr, som kan ramme Sjælland natten mellem den 26. og 27. december.

Der er ifølge Midt- og Vestsjællands Politi tale om vestlig skiftende til nordvestlig vind, som erfaringsmæssigt flytter store mængder vand ind i de indre danske farvande. Blandt andet Roskilde Fjord og Isefjorden.

Prognoserne fra DMI forudser vandstande i fjordene på op til 160 - 170 cm over normal vandstand. Derfor tager redningsberedskaberne allerede nu en række skridt til at sikre de lavtliggende områder.

quote Vi har gennem erfaringerne fra de tidligere storme med forhøjet vandstand lært, at vi skal være i gang i god tid med at koordinere indsatsen mellem myndighederne

Jens Børsting, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi 

- Vi har gennem erfaringerne fra de tidligere storme med forhøjet vandstand lært, at vi skal være i gang i god tid med at koordinere indsatsen mellem myndighederne, udtaler politiinspektør Jens Børsting i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Derfor har vi nu igangsat en række tiltag, som vil kunne ses i lokalområderne inden for kort tid. Bor man langs fjorden er det nok en god ide at få sikret både, jollerog andet, som kan drive væk ved høj vandstand. Men, vi kan jo håbe, at prognoserne ændrer sig til det bedre, men sker det ikke, er vi klar til at yde den maksimale indsats.

Planlægger stor aktion

Søndag morgen mødtes myndigheder i form af politi, brandberedskaberne i Øst- og Vestsjælland, Beredskabsstyrelsen og hjemmeværnet for at drøfte situationen og iværksætte de nødvendige afhjælpende foranstaltninger.

I den vestlige del af Sjælland afdækkes det netop nu, om der er områder, der får problemer med en vandstigning som nævnt.

quote Vi har orienteret Vikingeskibsmusset om, at vandstanden kræver en indsats, og beredskabsplanen for museet er sat i værk

Lars Robetje, beredskabschef i Østsjællands Beredskab

Vikingeskibsmusset igen i fare for oversvømmelse

Det er ikke kun almindelige menneskers hjem, som risikerer at blive oversvømmet ved den varslede stormflod, som ifølge meldinger fra DMI står til at ramme Roskilde Fjord natten til den 27. december.

Også Vikingeskibsmuseet står til at blive ramt, og endnu en gang skal der gøres en stor indsats for at sikre, at de nationale ikoner ikke bliver ødelagt af vandmasserne. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi har orienteret Vikingeskibsmusset om, at vandstanden kræver en indsats, og beredskabsplanen for museet er sat i værk, lyder det fra beredskabschef i Østsjællands Beredskab, Lars Robetje.

Følg udviklingen her

DMI´s prognoser følges løbende, og der vil efter behov blive taget de nødvendig beslutninger, som vil blive meldt ud gennem medierne og på myndighedernes hjemmesider.

Derfor opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi borgerne til at følge med på de muligt berørte kommuners hjemmesider og sociale medier samt politiets twitter og hjemmesiden.

 


Nyhedsoverblik