Ny privatskole kan være på vej – 50 dukkede op til informationsmøde

En ny privatskole kan være på vej i Holme-Olstrup lidt uden for Næstved. Tirsdag afholdt man informationsmøde i skolens fremtidige lokaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag aften var over 50 forældre mødt op til et informationsmøde om en kommende privatskole i Holme-Olstrup, som ligger lidt uden for Næstved.

Mødet foregik i lokalerne, der tidligere har huset Julemandens butik og en møbelforretning.

Det er netop her, at en gruppe borgere bag Holme-Olstrup Privatskole tænker, den skal ligge. De har nemlig fået en lejekontrakt på plads til adressen på Petersmindevej 33.

quote Der er heldigvis mødt mange forældre op, og det er vi rigtig glade for. Det betyder jo, at vi kan komme videre

Søren Peter Foldberg, medlem af bestyrelsen, Holme-Olstrup Privatskole.

Tirsdag kunne bestyrelsen så åbne op for indskrivningen af kommende elever.

- Vi er langt med projektet. Det her er indskrivningen, der starter i dag. Og der er heldigvis mødt mange forældre op, og det er vi rigtig glade for. Det betyder jo, at vi kan komme videre, siger Søren Peter Foldberg, medlem af bestyrelsen, Holme-Olstrup Privatskole.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er her i bygningerne, som engang har huset Julmandens butik og en møbelforretning, at Holme-Olstrup Privatskole skal ligge.
Det er her i bygningerne, som engang har huset Julmandens butik og en møbelforretning, at Holme-Olstrup Privatskole skal ligge. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Ville overtage lukket skole

Folkene bag privatskolen havde ellers arbejdet for at overtage den gamle folkeskole i Holme-Olstrup.

Kort før nytår sidste år besluttede politikerne i Næstved Kommune at lukke den, da der var for få elever. I nogle tilfælde gik der kun syv og otte børn i klasserne.

Læs også
Folkeskole lukker – nu vil kommunen rykke døgninstitution ind til stor frustration for forældre
Læs også
Folkeskole lukker – nu vil kommunen rykke døgninstitution ind til stor frustration for forældre

I september i år besluttede et flertal i byrådet så, at den lukkede folkeskole fremadrettet skulle bruges til lokaler for Døgndiamanten. Det er en døgninstitution for omsorgssvigtede drenge og piger, der er fra 12 til 18 år gamle.

Men nu hvor bestyrelsen bag privatskolen har fået en lejekontrakt på plads for den gamle julemandsbutik og møbelforretning, håber de at kunne samle nok elever til starte op i skoleåret 2020.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søren Peter Foldberg er med i bestyrelsen bag privatskolen, og han håber, at de kan skaffe nok elever til at åbne efter sommerferien til næste år.
Søren Peter Foldberg er med i bestyrelsen bag privatskolen, og han håber, at de kan skaffe nok elever til at åbne efter sommerferien til næste år. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Ville høre om privatskoles kerneværdier

En af dem, der var mødt op til tirsdagens informationsmøde, var Carsten Bo Andersen. Han ville gerne blive klogere på privatskolens kerneværdier og se lokalerne på nært hold.

- Det er i det hele taget for at høre, hvad de har at byde på. Hvor skal skolen ligge henne, og hvad er kerneværdierne og så videre. Men noget af det allermest væsentlige er trygheden og tilknytningen til lokalområdet, siger Carsten Bo Andersen,som er fra Holme-Olstrup.

Læs også
Den lokale skole lukker efter sommerferien - nu vil landsbyen opføre sin egen friskole
Læs også
Den lokale skole lukker efter sommerferien - nu vil landsbyen opføre sin egen friskole

Han har to børn, som har gennemført skolen tæt på byen, mens hans yngste datter rykker til Toksværd efter sommerferien. Men nu overvejer han privatskolen for datteren, da skolen i Toksværd kører med meget store klasser.

- De kører med nogle relativt store klassekvotienter for hendes klasse og i et noget slidt lokale. Så det er spændende at høre, om de kan byde på noget bedre – i hvert fald i forhold til størrelsen på klasserne, siger han.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Carsten Bo Andersen var en af de forældre, der var mødt op til informationsmødet.
Carsten Bo Andersen var en af de forældre, der var mødt op til informationsmødet. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Privatskole skal huse elever fra 0. til 7. klasse

Det er planen, at privatskolen vil gerne huse elever fra 0. til 7. klasse.

quote Vi har hele tiden været i en turbulent tid med kommunen, der hele tiden lukker skoler og putter flere og flere børn i klasserne. Det er dårligt for både indlæring og udluftning

Carsten Bo Andersen, forælder, Holme-Olstrup

Og hvis klasserne bliver mindre, end på de nærliggende skoler, så kunne Carsten Bo Andersen godt være interesseret i at indskrive sin datter.

- Man taler om at få nogle noget mindre klasser. Vi har hele tiden været i en turbulent tid med kommunen, der hele tiden lukker skoler og putter flere og flere børn i klasserne. Det er dårligt for både indlæring og udluftning – især hvis lokalerne ikke er de nyeste, og det er synd, hvis de skal sidde op til 30 elever, især i de mindste klasser, siger han.

Privatskole Holme-Olstrup
Læs også
Ny privatskole rykker ind ved gammel julemandsbutik
Privatskole Holme-Olstrup
Læs også
Ny privatskole rykker ind ved gammel julemandsbutik

Bestyrelsen håber, at de kan åbne privatskolen med 50 elever efter sommerferien til næste år.

Og Søren Peter Foldberg mener bestemt, at det er realistisk, at de kan nå i mål og få økonomien på plads.

- Hvis du får indskrevet det tilstrækkelige antal elever, så er økonomien der. Fordi den 5. september tæller vi dem, og så får man støtten fra staten. Men selvfølgelig skal der skaffes penge, siger han.

- Den nye bygning er klar nu. Vi har haft en teknisk gennemgang af den, så den er også klar til 2020, tilføjer han.


Nyhedsoverblik