Ny politisk aftale freder terrasse på Bogø

Omdiskuteret terrasse på Bogø lovliggøres af en ny planlov, der giver lov til at bygge gyngestativer, skure eller terrasser i sin have, selvom den ligger ved kysten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den omdiskuterede terrasse ved Allan Tjørnemarks hus på Bogø ser ud til at blive fredet i en ny, stor politisk aftale om planloven.

Terrassen skulle have været fjernet sidste år, men Allan Tjørnemark indledte en større kamp for at bevare haven, som den er – og han fik midlertidige dispensationer, så terrassen kunne bevares indtil den nu blev lovliggjort.

Allan Tjørnemark er selvsagt begejstret for lovliggørelsen med den nye planlov.

- Vi har så svært ved at få hænderne ned igen her på Bogø. Det er jo helt fantastisk, siger han til TV ØST.

Klar til at gå i fængsel

Han siger, at han trods tidligere retslige afgørelser ikke var klar til at droppe terrassen.

- Jeg skulle have dagbøder og smides i fængsel, før jeg overhovedet ville overveje at rive den ned. Men nu kan jeg med god samvittighed drikke min kaffe, når jeg sidder på den, siger han.

Aftalen om den nye planlov er indgået mellem Regeringen, De Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, og ændrer også på reglerne for indkøbscentre og for kystnære projekter.

Allan Tjørnemark frygter dog ikke de øvrige ændringer, som han har været med til at få gennemført.

- Jeg ønsker selvfølgelig ikke, at kysten skal plastres til med indkøbscentre og hoteller, men jeg tror ikke, at det kommer til at ske, siger han.


Nyhedsoverblik