Ny minister: Regioner har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen

Sundhedsminister Magnus Heunicke har fortalt Region Sjælland i klare toner, hvad han mener om problemerne med Sundhedsplatformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden Region Sjælland og Region Hovedstaden udrulledet it-systemet Sundhedsplatformen, har systemet været genstand for massiv kritik fra det sundhedsfaglige personale, der skal bruge det. Systemet er blevet gennemgået af et uvildigt ekspertråd - og deres rapport skal forstås som en sidste advarsel.

Det understreger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et interview med DAGBLADET.

Sundhedsplatformen
Læs også
Sundhedsplatformen sættes under lup - nu skal tilfredsheden måles
Sundhedsplatformen
Læs også
Sundhedsplatformen sættes under lup - nu skal tilfredsheden måles

Sundhedsplatformen har været centrum for en diskussion mellem ministeren og regionsrådsformændene Sophie Hæstorp Andersen (S) og Heino Knudsen (S). Endnu et møde om sagen er i kalenderen, for ministeren kan nemlig ikke sidde kritikken overhørig.

Har du en deadline for, hvornår Sundhedsplatformen - og i særdeleshed medicinmodulet, der har givet adskillige fejl i patienters medicin - skal fungere?

- Det vil jeg ikke sige offentligt. Men de to regionsformænd er ikke i tvivl om, hvordan jeg ser på den sag. Det går ikke, at Rigsrevisionen i efteråret 2018 kommer med en så hård kritik, og senest at ekspertrådet kan konstatere, at der egentlig ikke er sket noget. Det er en hovedopgave for Region Sjælland og Region Hovedstaden at få Sundhedsplatformen til at fungere, siger Magnus Heunicke.

sundhedsplatformen1.jpg
Læs også
Koncerndirektør: - Vi fortsætter med Sundhedsplatformen trods problemer
sundhedsplatformen1.jpg
Læs også
Koncerndirektør: - Vi fortsætter med Sundhedsplatformen trods problemer

Han har hørt fra især læger, at it-systemet er fejlfyldt og så besværligt, at det stjæler tid fra patienterne.

- Det er jo dybt frustrerende, og i sidste ende handler det jo om at sikre patienternes tryghed. Det kan jo ikke være rigtigt, at fordi man køber et udenlandsk system (det amerikanske system Epic, red.), så er det baseret på betaling og bygget op ud fra, hvordan man kan skabe indtægter. Det er jo slet ikke sådan, vi arbejder i Danmark. Ekspertrådets rapport er virkelig sidste advarsel, siger han.


Nyhedsoverblik