Et vigtigt skridt mod ny lystbådehavn

Nu er ventetiden endelig snart forbi. Efter 17 år er molerne til en ny lystbådehavn ved Grevinge i Lammefjorden snart færdig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hele 17 år skulle der gå, men nu er der langt om længe sat et forventet sluttidspunkt. Siden 2001 har der været bygget på Gundestrup Marina, der kommer til at være en over 8 fodboldbaner stor mole.

- Det står godt til. Udsigterne er, at om nogle måneder står de helt færdige, siger projektets juridiske rådgiver Ole Lund Thomsen.

Det har dog været et projekt med mange bump på vejen. Senest fortalte P4 Sjælland mandag morgen, at naboerne gør oprør, og Kystdirektoratet inden længe vil besigtige projektet. Men nu melder entreprenørerne altså ud, at bådene kan begynde at lægge til kaj inden længe.

Mangel på tilladelser og jord

I 1999 fik entreprenøren Asger Aagaard Simonsen tilladelse til af opføre marinanen. Dengang blev der dog ikke sat tidsfrist for, hvornår byggeriet skulle være færdigt.

Senere hen blev Kystdirektoratet dog indblandet. I 2014 bad de om en plan for, hvornår projektet ville blive afsluttet.  Her siger Kystdirektoratet, at de blev lovet, at det ville tage ca. 2 år at færdiggøre havnen. Den frist udløber til efteråret, og hvis ikke molerne stod færdigt ville Kystdirektoratet bede ejerne om en besigtigelse. Den frist har entreprenørerne dog formået at overholde.

Ole Lund Thomsen er glad for, at molerne snart står færdigt og erkender, at der har været mange forhindringer undervejs.

- Der har været udfordringer med myndighederne, og så har vi manglet på jord i perioder. Det gamle amt havde også forlagt sagen i noget tid.  Senere krævede kommunen, at der skulle laves en lokalplan, og så har der været meget skrappe krav om, hvad der måtte deponeres på havnen, siger Ole Lund Thomsen.

De nye moler er lavet af gammelt byggemateriale, der bliver kørt til den nye lystbådehavn. Her har der dog været mangel på brugbart materiale.

- Projektet har været stoppet i flere omgange. Det har været svært at skaffe materiale flere gange, siger Ole Lund Thomsen.

Arbejdet fortsætter

Fra start har projektet været tiltænkt som et sted, hvor man ville trække folk til, derfor overvejer man udbygge molerne til en marina. Men tiderne har ændret siden, siden den første byggetilladelse blev givet.

- Tiderne er ikke det samme for lystbåde, som de har været. Det er i hvert fald ikke blevet bedre, siger Ole Lund Thomsen.

Derfor vil de inden længe begynde at undersøge, om der vil være kunderne nok til at man kan begynde at bygge på molerne.

- Der vil ikke komme bygninger på havnen i første omgang. Vi skal se, hvad kundegrundlaget er, siger Ole Lund Thomsen.

Eftersigende skulle 95 % af molerne stå færdigt.


Nyhedsoverblik