Ny kattegatfærge ankommet til Danmark: Skal sejle fra Odden

01:13

Sådan ser den nye færge ud. Foto: Molslinjen.

Sådan ser den nye færge ud. Foto: Molslinjen

1 af 2

Molslinjens nye færge Express 4 er søndag ankommet til Danmark efter en sejlads fra den modsatte side af kloden.

Den er hvid, kæmpestor og meget hurtig.

Molslinjens nye færge Express 4 er netop ankommet til Danmark efter en sejlads fra værftet i Australien på 20.000 kilometer.

Den nye færge skal fra den 14. marts sejle i pendulfart mellem Aarhus og færgehavnen på Sjællands Odde. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

- Det er altid en dejlig oplevelse, når en helt nybygget færge efter års planlægning og hårdt arbejde endelig ligger på sin plads i havnen. Nu glæder vi os bare til at sætte den i drift og vise den frem til vores gæster, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

70 kilometer i timen over havet

Færgen er 104 meter lang, og kan rumme mere end 1000 passagerer og 22 besætningsmedlemmer. Der er plads til 425 biler ombord i to etager med yderligere 610 meters bane til fragt.

Skibet drives af fire dieselmaskiner, der driver fire waterjets. Skibet kan sejle med 37 knob, hvilket svarer til 70 kilometer i timen.

Express 4 skal sejle mellem Aarhus og Odden, og den nytilkomne færge betyder, at kunder på Kattegat nu vil blive betjent af tre af verdens største katamaraner, Express 2, Express 3 og Express 4.

Indsættelsen af færgen på Kattegat betyder, at rederiet fremover vil have yderligere 20 procents kapacitet på ruten mellem Sjællands Odde og Aarhus.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App