Ny kattegatfærge ankommet til Danmark: Skal sejle fra Odden

Molslinjens nye færge Express 4 er søndag ankommet til Danmark efter en sejlads fra den modsatte side af kloden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den er hvid, kæmpestor og meget hurtig.

Molslinjens nye færge Express 4 er netop ankommet til Danmark efter en sejlads fra værftet i Australien på 20.000 kilometer.

Den nye færge skal fra den 14. marts sejle i pendulfart mellem Aarhus og færgehavnen på Sjællands Odde. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

- Det er altid en dejlig oplevelse, når en helt nybygget færge efter års planlægning og hårdt arbejde endelig ligger på sin plads i havnen. Nu glæder vi os bare til at sætte den i drift og vise den frem til vores gæster, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

70 kilometer i timen over havet

Færgen er 104 meter lang, og kan rumme mere end 1000 passagerer og 22 besætningsmedlemmer. Der er plads til 425 biler ombord i to etager med yderligere 610 meters bane til fragt.

Skibet drives af fire dieselmaskiner, der driver fire waterjets. Skibet kan sejle med 37 knob, hvilket svarer til 70 kilometer i timen.

Express 4 skal sejle mellem Aarhus og Odden, og den nytilkomne færge betyder, at kunder på Kattegat nu vil blive betjent af tre af verdens største katamaraner, Express 2, Express 3 og Express 4.

Indsættelsen af færgen på Kattegat betyder, at rederiet fremover vil have yderligere 20 procents kapacitet på ruten mellem Sjællands Odde og Aarhus.

 


Nyhedsoverblik