Ny kampagne skal få flere til at blive praktiserende læger

Der bliver færre og færre praktiserende læger, og ny landsdækkende kampagne skal vende udviklingen. Region Sjælland har brug for 50 flere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et fald i antallet af praktiserende læger får de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner til at lancere en ny kampagne.

Kampagnen Få lov til det hele - bliv praktiserende læge skal tiltrække flere medicinstuderende og 
nyuddannede læger til almen praksis og rette op på de sorte tal, der viser, at der i 2011 var 3.595 praktiserende læger mod 3.365 i dag.

- De alment praktiserende læger er indbegrebet af det nære sundhedsvæsen. Det er dem, der har den første kontakt med patienterne, og som følger dem i det daglige, siger Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

quote Min bekymring kan også være, om Region Sjælland kan gøre det alene, eller om vi skal have noget nationalt på banen

Ulrik Hesislev, formand for PLO i Region Sjælland

Men vi står over for en virkelighed, hvor vi kan se, at behovet for nye praktiserende læger er stigende, samtidigt med at mange praktiserende læger forlader arbejdsmarkedet. Det problem skal vi løse hurtigst muligt, og derfor gør vi nu en masse for at tiltrække læger til almen praksis, tilføjer hun.

40.000 mangler deres egen læge

I Region Sjælland mangler knap 40.000 deres egen læge. Manglen på læger er massiv  ifølge PLO Sjælland, der har brug for 50 flere praktiserende læger. 

- Så ville vi nogenlunde være tilbage på det tal, vi var for ti år siden, siger Ulrik Hesislev, formand for PLO i Region Sjælland, til TV2 ØST.

Sundhedsplatformen
Læs også
Flere læger på vej – de første 50 uddannelsesforløb bliver slået op
Sundhedsplatformen
Læs også
Flere læger på vej – de første 50 uddannelsesforløb bliver slået op

Kampagnen består blandt andet af en videofilm med fem praktiserende læger, der fortæller om deres hverdag som læger. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Ulrik Hesislev tror ikke, at kampagnen alene er nok til at forbedre tallene.

- Vi bliver alvorligt nødt til at kigge på den særlige position, Sjælland har, og min bekymring kan også være, om Region Sjælland kan gøre det alene, eller om vi skal have noget nationalt på banen. For det er ikke kun praktiserende læger, der mangler, men også kollegaer på sygehusene, siger Ulrik Hesislev.

Artiklen fortsætter under billedet.

En kampagne er ikke nok til at forbedre tallene, mener Ulrik Hesislev, formand for PLO i Region Sjælland.
En kampagne er ikke nok til at forbedre tallene, mener Ulrik Hesislev, formand for PLO i Region Sjælland. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Kampagnen bakkes op af Sundheds- og Ældreministeriet. I en pressemeddelelse siger minister Magnus Heunicke, at det for regeringen har høj prioritet at få løst lægemanglen i almen praksis.

- Det er fuldstændig afgørende, at alle borgere i Danmark har adgang til en praktiserende læge. Derfor er det meget positivt, at PLO og Danske Regioner har taget dette initiativ, som vi i regeringen bakker op om. For det er en fælles interesse at sikre, at der i fremtiden er praktiserende læger nok til at bemande det nære sundhedsvæsen.


Nyhedsoverblik