Borgmester: Ny jernbane vil få flere til at flytte til Ringsted

- Det er en rigtig glædelig dag, at der nu igen er skinner imellem Ringsted og Køge, så vi kan få endnu flere til at tage den kollektive transport, siger Henrik Hvidesten. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Det er en glad Ringsted-borgmester, der i dag tager toget mellem København og Ringsted. Nu vil flere bosætte sig og arbejde i kommunen, mener han.

Næste station. Ringsted.

I dag blev den nye jernbane mellem Ringsted og København via Køge indviet, og massevis af prominente gæster var mødt op på Københavns Hovedbanegård til den første tur. Her skulle toget fragte gæsterne til Køge Nord Station og derefter videre til Ringsted Station.

Jeg tror allerede nu, at vi kan se, der er flere, der kommer til at bosætte sig i Ringsted

Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune

En af de gæster, der var med ombord, var Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V).

- Det er rigtig spændende, og jeg glæder mig meget til at komme til Køge, hvor indvielsen finder sted i dag, lød det fra den glade borgmester.

Lettere transport til hovedstaden

Først i morgen lørdag den 1. juni åbner strækningen op for trafik, imens den officielle indvielse foregår i dag.

- Det er en rigtig glædelig dag, at der nu igen er skinner imellem Ringsted og Køge, så vi kan få endnu flere til at tage den kollektive transport, siger Henrik Hvidesten.

Det er godt for virksomheder i Ringsted Kommune, for nu har de lettere ved at tiltrække arbejdskraft fra store dele af hovedstadsområdet

Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune

Hvad kommer den her ny jernbanestrækning til at betyde for Ringsted?

- Jeg tror, den kommer til at betyde rigtig meget. Jeg tror allerede nu, at vi kan se, der er flere, der kommer til at bosætte sig i Ringsted, fordi det er let at komme til og fra Københavnsområdet, siger Henrik Hvidesten.

Se banen oppefra. Artiklen fortsætter under videoen: 

00:35

Foto: Bjarke Ørsted/Banedanmark

Luk video

Pendlere kritiserer togtider

Borgmesteren mener, at den nye strækning er godt nyt for erhvervslivet i Ringsted. For mens mange borgere i Ringsted arbejder i Hovedstadsområdet, kan banen hjælpe til, at flere også pendler den anden vej.

- Det er godt for virksomheder i Ringsted Kommune, for nu har de lettere ved at tiltrække arbejdskraft fra store dele af hovedstadsområdet, siger Henrik Hvidesten.

Ifølge talsmanden for dem, der pendler mellem København og Ringsted, er strækningen ligesom en motorvej, der åbner, hvor man kun må køre med nedsat hastighed i nødsporet.

I forvejen er der rigtig gode transportmuligheder mellem Ringsted og København. Det her giver en ekstra mulighed

Henrik Hvidesten (V), borgmester, Ringsted Kommune

- Det synes jeg sådan set, han har ret i. I dag glæder vi os over, at skinnerne nu er til at køre på. Men selvfølgelig skal der også køre nogle flere tog, end der er planlagt nu, siger Henrik Hvidsten, borgmester i Ringsted Kommune.

I første omgang vil rejsetiden fra Ringsted til Københavns Hovedbanegård ikke ændre sig. Dermed vil pendlerne ikke komme hurtigere til København, end de gjorde i går.

Alligevel bruger I den nye bane aktivt til at lokke tilflyttere til. Er det ikke lidt at oversælge det?

- Det synes jeg faktisk ikke, det er. I forvejen er der rigtig gode transportmuligheder mellem Ringsted og København. Det her giver en ekstra mulighed – også for at tage den kollektive trafik til Køge. Det har vi jo ikke haft så store muligheder for før.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App