Glæde i Kalundborg: Ny ingeniøruddannelse kan lokke flere til byen - og væk fra København

En ny ingeniøruddannelse kan være på vej til Kalundborg. Et lokalt firma håber, at uddannelsen kan løse problemet med at fastholde medarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Professionshøjskolen Absalon har ansøgt om at få lov at starte en uddannelse til diplomingeniør i maskinteknik i Kalundborg - og det er noget, der skaber begejstring blandt de lokale virksomheder.

Det rådgivende ingeniørfirma NNE i Kalundborg håber derfor, at Absalon får held med sin ansøgning. For en ny ingeniøruddannelse kan muligvis fastholde flere ingeniører til at bo og arbejde i byen.

quote Folk ender med at få arbejde i København og andre steder, og derfor mister vi også en stabil arbejdskraft her i Kalundborg

Jens Olsen, vicepræsident I det rådgivende ingeniørfirma NNE

- Det at arbejde med maskiningeniør og biotech-ingeniør er helt vildt relevant for os, og derfor er det jo super interessant, hvis vi kunne få en maskiningeniøruddannelse lige på den anden side af hegnet, siger Jens Olsen, der er vicepræsident I NNE.

Læs også
Ny ingeniøruddannelse kan være på vej til Kalundborg
Læs også
Ny ingeniøruddannelse kan være på vej til Kalundborg

- Vi har brug for medarbejdere, der er uddannet i lokalområdet

For snart to år siden fik Kalundborg en ingeniøruddannelse inden for biotek-området. Med udsigten til at der kan være en ingeniøruddannelse mere på vej til Kalundborg, vil det måske blive nemmere at fastholde medarbejdere.

quote Det vil være mere relevant, hvis folk bosatte sig i Vestsjælland frem for i Nordsjælland, når man har en ingeniørmæssig baggrund. For det er her, det sker.

Jens Olsen, vicepræsident I det rådgivende ingeniørfirma NNE

Derfor er der stor begejstring hos det rådgivende ingeniørfirma NNE, som hjælper medicinalfirmaer med at opbygge og udvikle deres produktion.

- Der er ingen tvivl om, at vi som rådgivende ingeniører har brug for veluddannede og kvalificeret medarbejdere, og nogen der er udannede i det lokalområde, hvor Danmark har sin største koncentration af biotech- og pharmavirksomheder, siger Jens Olsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Se i videoen her, hvad de nuværende studerende tænker om udsigten til flere kammerater.

- I dag ender folk med at få arbejde i København 

Den måske kommende uddannelse får stor støtte hos industrivirksomhederne i Region Sjælland, som ofte fortæller, at de mangler kvalificeret arbejdskraft. 38 procent af industrivirksomhederne siger, at de enten helt har måtte droppe at finde nye medarbejdere, eller at de har ansat en anden profil, end de søgte. På landsplan har 29% af industrivirksomhederne svært ved at rekruttere medarbejdere.

- I dag ser vi jo, at folk flytter sig for at arbejde. De bor i København og kører frem og tilbage til Kalundborg. Men det er en stakket frist. Folk ender med at få arbejde i København og andre steder, og derfor mister vi også en stabil arbejdskraft her i Kalundborg.

Det problem kan en uddannelse som maskiningeniør måske være med til at løse.

- Vi har en udfordring i at vi skal køre folk rundt i Sjælland til der, hvor projekterne er, og der vil det være meget mere relevant, hvis folk bosatte sig i Vestsjælland frem for i Nordsjælland, når man har en ingeniørmæssig baggrund, for det er her, det sker.


Nyhedsoverblik