Høng får ny idrætshal og bevægelsespark

Et stort skridt på vej mod en ny idrætshal og kultur- og bevægelsespark i Høng er taget. Arkitekten er nu fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En crossfitgård, en ny multihal og klatrevægge er blot nogle af de ting, som borgerne i Kalundborg Kommune måske kan se frem til.

Elkiær + Ebbeskov Arkitekter er netop blev udråbt som vindere i Lokale og Anlægsfondens konkurrence om at tegne den nye kultur- og bevægelsespark i Høng. Det sker som en del af LOA’s tiltag ”Nye tider – Nye haller”, der skal være med til at udvikle fremtidens idrætshaller.

Eljkær + Ebbeskov Arkitekters bud tager udgangspunkt i at skabe sammenhæng og forbindelse mellem områdets mange aktiviteter. De klassiske idrætsgrene skal møde de nye, og hvor nye fællesskaber kan opstå. Der er lagt op til, at området både skal bruges til idræt og kultur og skal være et socialt mødested.

- Vinderforslaget præsenterer en meget utraditionel løsning med arkitektonisk mod og fantasi. Det er samtidig lykkedes at skabe en fin kobling til den eksisterende idrætshal og skolen. Det er et projekt, hvor det enkelte menneskes oplevelse af stedet er vægtet højt, hvilket giver en helt anden tilgang til idrætsbyggeri end det ofte er set tidligere, siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, i en pressemeddelelse.

Opbakningen fra kommunen

Fra Kalundborg Kommune er der også stor opbakning og begejstring for projektet.

- Vi mener, at vinderforslaget vil løfte området omkring hallen, og sammenhængen til alle aktiviteter og funktioner i området. Projektet vil med sin åbenhed og fremsynethed, skabe nye muligheder for at udøve aktiviteter på en anderledes måde end vi kender det i dag, men vil samtidig kunne koble til de mere traditionelle idrætsgrene. Vi glæder os til at arbejde med konceptet, og få det kvalificeret og tilpasset den lokale identitet i Høng sammen med arkitekterne og vores nuværende og kommende brugere, siger Gitte Johansen, kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune og styregruppeformand for projektet, i en pressemeddelelse.

Kalundborg Kommune har afsat 35 millioner kroner til projektet. Derudover er der mulighed for at få ekstra 10 millioner kroner fra Lokale og Anlægsfonden for at være med i "Nye tider - Nye haller".

Frem til foråret 2017 vil man arbejde videre på vinderforslaget, mens kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune og LOA vil diskutere detaljerne. Byggeriet forventes at blive indviet i 2018 eller i starten af 2019.

Elkjær + Ebbeskov Arkitekter har i forbindelse med projektet samarbejdet med JJW Arkitekter, Bisgaard Landskab og Balslev Ingeniører. 


Nyhedsoverblik