Ny højskole for ældre åbner i Slagelse

Fra i dag er er Listelund Højskole ved Slagelse tilskudsberettigede folkehøjskoler. Dermed er antallet af seniorhøjskoler fordoblet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kulturministeriet har fredag godkendt Liselund Højskole i Slagelse som seniorhøjskole med skolestart i januar 2021.

Liselund Højskole bliver den eneste godkendte seniorhøjskole på Sjælland.

Læs også
Seniorfestival byder på fadøl, hoppeborg og snak om sex
Læs også
Seniorfestival byder på fadøl, hoppeborg og snak om sex

Den tidligere mangeårige minister i adskillige Venstreregeringer Bertel Haarder, som selv er opvokset på en højskole, bliver den nye formand for Liselund Højskole.

Højskolen skal være åben for alle, men får fokus på aldersgruppen 60+. Det skriver Liselund Højskole i en pressemeddelelse.

Flere deltagere og nye tilbud

Den nye sydvestsjællandske seniorhøjskoles historie går helt tilbage til 1908, og i 1911-1941 var Liselund folkehøjskole. I de senere år har stedet dog primært været kursussted, som institutioner og virksomheder kunne leje. Nu bliver Liselund først og fremmest seniorhøjskole.

Liselund Højskole vil som hidtil være rammen om fælles oplevelser med åndeligt, kulturelt, musisk og kunstnerisk indhold i pagt med de grundlæggende ideer om folkelig oplysning og grundtvigske højskoletradition, som har karakteriseret stedet gennem dets lange historie.

Der bliver således både kontinuitet i driften og en fastholdelse af kursernes høje kvalitet men fremadrettet til glæde for langt, langt flere deltagere og med en række nye tilbud, skriver højskolen i en pressemeddelelse.

Læs også
Bruger sommeren på fordybelse og sang
Læs også
Bruger sommeren på fordybelse og sang

Skolen skal holde til i bygninger, der i dag ejes af Liselundfondet, hvis formand er Sjællandske Mediers tidligere direktør og chefredaktør Torben Dalby Larsen.

Senere vil Liselundfondet overdrage bygningerne til højskolen, der derved kan opfylde højskolelovens krav om selv at eje bygningerne.

Fire seniorhøjskoler i hele landet

I løbet af 2020 vil højskolen foretage de nødvendige ansættelser, udarbejdes planer for årets kurser og skabes et omfattende netværk af kontakter og samarbejdspartnere.

Det bliver yderst nødvendigt at forny og udvide de nuværende bygningsmæssige rammer. Derfor arbejdes der ihærdigt på at opnå den tilstrækkelige fondsstøtte.

Vallekilde Højskole
Læs også
Jul uden børn - højskoleophold i juledagene hitter
Vallekilde Højskole
Læs også
Jul uden børn - højskoleophold i juledagene hitter

Rude Strand Højskole ved Odder er også blevet berettigede til statstilskud, hvilket samtidig kvalificerer de to højskoler til at blive optaget i Folkehøjskolernes Forening.

Indtil i dag havde Danmark kun to seniorhøjskoler, nu er antallet fordoblet til fire. Denne fordobling bringer samtidig det samlede antal statsligt godkendte folkehøjskoler op på 75, hvilket er det højeste antal siden 2010.


Nyhedsoverblik