Ny hightech-virksomhed er rykket til Stevns - laver dele til rumsatellitter

03:20

Stevns har fået sig en ny hightech virksomhed. Virksomhed genslib, der både forarbejder dele til rumsatellitter og medicinalindustrien har nemlig valgt at slå sig ned i Store Heddinge. Vi var forbi for at høre, hvorfor valget er faldet på lige præcis Stevns: Video: Bue Bukh - TV ØST

Stevns har fået sig en ny hightech-virksomhed. Virksomheden Genslib, der laver dele til rumsatellitter, har valgt at slå sig ned i Store Heddinge.

Det er ikke hver dag, at der åbner en ny hightech-virksomhed på Stevns. Men det er sket i Store Heddinge.

Virksomheden Genslib har forladt København og sagt goddag til provinsen. Her arbejder man blandt andet med dele til Rum-sattellitter og Medicinal-industrien.

- Vi flyttede ind den 20. november, siger Kim Kinnerup, direktør for Genslib, Store Heddinge.

Virksomheden har overtaget de bygninger, som indtil sidste år husede PostNords postcenter i Store Heddinge.

- Det gjorde vi, fordi vi gerne ville væk fra de lokaler, vi var i i Glostrup, hvor vi blev opslugt af storbyen. Og så faldt vi for den her skønne bygning på Stevns. Jeg oplever meget stor interesse. Mennesker, der ser vores skilt ude ved vejen, og som skal ind og høre, hvem vi er, og hvad vi laver, siger Kim Kinnerup.

Svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft før

Når man arbejder med præcision i forhold, der svarer til en tusindedel af en millimeter, så skal lokalerne være de helt rigtige, da træk og temperatursvingninger kan gøre slibemaskinerne upræcise.

Direktøren er glad for flytningen og helt privat er han også faldet for Stevns. Ham og konen kigger lige nu efter hus i kommunen.

- Vi vil meget gerne hertil og være en del af naturen hernede, som er så fantastisk, siger Kim Kinnerup.

Da vi rykkede ind i bygningen her, tog vi de lokale håndværkere til at løse opgaven

Kim Kinnerup, direktør for Genslib, Store Heddinge

I Københavnsområdet kunne det være svært at få fat i kvalificeret arbejdskraft til at betjene de dyre maskiner. Men med flytningen til Stevns blev det problem hurtigt løst.

- Derfor var det også bevidst, at da vi rykkede ind i bygningen her, at vi tog de lokale håndværkere til at løse opgaven her for ligesom at stikke en finger i jorden, så de også kunne se, hvad vi var, siger Kim Kinnerup.

Man hjælper hinanden

Virksomheden efterspurgte lokalarbejdskraft, men de lokale arbejdere opsøgte også selv den nye hightech-virksomhed.

Èn af dem, der ringede på døren til Genslib, var Keld Sæderup fra Store Heddinge.

- Jamen jeg har en god kammerat, der er elektriker, og vi sad og fik en kop kaffe en dag og snakkede om, at der desværre ikke var så meget arbejde på Stevns, og han var hernede for at lave noget strøm og sætte nogle maskiner til. Der skulle være en virksomhed, som skulle slibe. Så tænkte jeg, det var lige noget for mig, så jeg ville høre, om de kunne have mig ansat, og det kunne de godt, siger Keld Sæderup.

Selvom vi kun har fire ansat her, så føler vi, at vi er en del af fødekæden

Kim Kinnerup, direktør for Genslib, Store Heddinge

Den nytilflyttede virksomhedsejer sender også roser i retningen af kommunen og de andre erhvervsdrivende på Stevns, da han fra første dag har følt sig velkommen.

- Du føler ikke, du er en lille virksomhed. Selvom vi kun har fire ansat her, så føler vi, at vi er en del af fødekæden og har et godt samarbejde med de virksomheder, der ligger i nærheden. Hvis jeg har et problem, hvor jeg skal have en anden virksomhed til at hjælpe med noget, så hopper jeg ind i bilen og besøger ham og så snakker vi frem og tilbage om det ene og det andet, siger direktør Kim Kinnerup.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App