Ny fartkampagne: Skilte skal få os til at lette trykket på speederen

Politiet tog skilte med billeder af motorcykelbetjente i brug, da de tirsdag indledte en ny fartkampagne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste bilister kender nok refleksen. Når man ser en motorcykelbetjent i grøften, kigger man ængsteligt ned på speedometeret – kører man for stærkt eller ej.

Den effekt vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu gerne udnytte med en ny kampagne, hvor de med skilte med livagtige afbildninger af motorcykelbetjente vil få borgerne til at lette foden en smule fra speederen på nogle af de farligste strækninger i politikredsen.

- En lignende kampagne med sådanne skilte for næsten 20 år siden var en af de mest effektive fartkampagner, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført. Derfor tager vi ideen op igen og håber, at vi kan minde bilisterne om at tænke over deres fart, siger Erik Mather, leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser skiltet med en betjent ud, når man kommer kørende på udvalgte strækninger.
Sådan ser skiltet med en betjent ud, når man kommer kørende på udvalgte strækninger. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hellere afskrækkelse end bøder

Erik Mather var tirsdag morgen personligt ude med en entreprenør for at grave skiltene ned rundt omkring på Sjælland.

Politiet vil ikke fortælle, hvor skiltene nøjagtig står. De vil dog gerne røbe, at bilister kan finde dem ved Præstø, Stenlille og Sørby Magle.

- Vi vil meget hellere have, at folk ser den her og tænker over deres fart, end vi vil udskrive en masse bøder, siger han.

Politiet har udvalgt seks særlig farlige vejstrækninger i kredsen, som i forvejen følges tæt af færdselspolitiet.

- Vi vil gerne øge opmærksomheden om folks fart. Og hvis skiltet her kan få dem til at lette foden lidt fra speederen, så har vi gjort det godt, siger Erik Mather.

Kampagnen skal efter planen fortsætte året ud, og politiet vil bagefter måle, om den har haft en effekt på de strækninger, hvor de er stillet op. 

 
  Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

 

 
  Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Nyhedsoverblik