Ny dansk spillefilm er optaget i Knuds lade på Lolland

En ny dansk spillefilm bliver i disse uger filmet på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire minutter af en ny, dansk spillefilm blev tirsdag indspillet på Lolland. Nærmere bestemt i Errindlev, hvor Knud Knudsens gård ligger. 

Bag filmen, som i øvrigt hedder Giraffen, står instruktør Anna Sofie Hartmann, som er født og opvokset i Nakskov, og filmen bliver hendes debut.

- Hvad er det, der forsvinder, når ting forandrer sig, og hvad er det, der kommer af nyt. Det er hele temaet i filmen, - forandring, forgængelighed, og hvad det kan betyde for individet, for samfundet og for landskabet, fortæller instruktør Anna Sofie Hartmann. 

Forandringer på Lolland

Optagelserne på landmand Knud Knudsens gård varede hele tirsdagen, og Knud Knudsen har selv en lille rolle i filmen. Landmanden er overvældet over, hvor omfattende sådan en filmoptagelse er. 

- Det er lidt mere, end jeg havde regnet med. Hvad jeg troede var sådan en lillebitte ting, det er blevet en meget stor ting, siger landmanden.

I filmen møder vi en etnolog, som kommer til Lolland for at dokumentere de forandringer, som etableringen af Femern Forbindelsen vil medføre. Hun spilles af Lisa Loven Kongsli, som tidligere har spillet med i Force Majeure. 

Filmens budget er fem millioner kroner, og den forventes at få premiere om et års tid. 

 

 


Nyhedsoverblik