Ny busrute åbner midt i omfattende sporarbejde og presser DSB

En ny busrute fra Nakskov til København skal tage kampen op mod DSB. Pendlerne glæder sig over mere konkurrence.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal man fra Lolland, Falster eller Sydsjælland og til København har valget indtil videre stået mellem at tage bilen eller DSB, hvis man da ikke har tænkt sig at gå eller cykle de mange kilometer.

Men fra fredag den 12. juli har pendlere og andre rejsende et alternativ. Busselskabet FlixBus åbner nemlig en helt ny rute, som går mellem Nakskov på Vestlolland og til København.

quote Det er jo nok ikke noget tilfælde, at det kommer nu, hvor DSB i forvejen er plaget af væsentlige forsinkelser

Robert Hansen, Næstved Pendlerforening

Undervejs stopper bussen i Maribo, Sakskøbing, Nykøbing Falster, Vordingborg og Næstved.

- Vi vil rigtig gerne tilbyde passagerer fra Lolland, Falster og Sydsjælland, at de også kan få en nem og klimavenlig måde at rejse på med FlixBus. Det er blevet muligt, efter at den nye fjernbuslov trådte i kraft 1. juli, forklarer Lotte Rystedt, presseansvarlig i FlixBus Danmark.

Henrik Værum Høgh, formand for Ringsted Pendlerklub
Læs også
Nu begynder sporarbejdet:
Pendlere frygter forsinkelser og pladsmangel
Henrik Værum Høgh, formand for Ringsted Pendlerklub
Læs også
Nu begynder sporarbejdet:
Pendlere frygter forsinkelser og pladsmangel

Med forenklingen af fjernbusloven er det nemlig blevet muligt at tilbyde fjernbus internt på Sjælland. Før var det kun tilladt at køre fjernbus, hvis man krydsede grænsen mellem to trafikselskabers områder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mange kender FlixBus fra København og andre storbyer. Men snart kommer de også til byer som Sakskøbing og Maribo.
Mange kender FlixBus fra København og andre storbyer. Men snart kommer de også til byer som Sakskøbing og Maribo. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Dermed tager FlixBus kampen op mod DSB, som ellers transporterer mange pendlere fra Sjælland og Sydhavsøerne – og spørger man virksomheden selv, tilbyder de et rigtig godt produkt til netop pendlerne.

- Vi har nye busser med gode sæder, som man kan justere. Der er mulighed for at sidde og arbejde imens eller høre podcast, og der er WiFi og strømstik. Så man skal ikke være bange for at løbe tør for strøm på computeren eller telefonen, siger Lotte Rystedt fra FlixBus.

Læs også
Omfattende sporarbejde på Sjælland – ingen tog på lang strækning
Læs også
Omfattende sporarbejde på Sjælland – ingen tog på lang strækning

Rent praktisk er det lokale vognmænd med danske løn- og arbejdsvilkår, der kommer til at køre busserne, imens FlixBus står for blandt andet markedsføring, app-udvikling og billetsystemer.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Her kommer FlixBus til at køre.
Her kommer FlixBus til at køre. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

FlixBus opererer samtidig med det, de kalder et dynamisk prissystem. Det betyder, at billetten er billigere, jo tidligere man bestiller den. Er man ude i rigtig god tid, kan billetterne derfor koste helt ned til 29 kroner.

Pendlere glæder sig

Spørger man pendlerne, er udfordringen fra FlixBus til DSB mere end velkommen.

 - Jeg tænker, at det er et spændende alternativ. Det er spændende at se, om det er noget, der bider sig fast og faktisk fjerner passagerer fra DSB, siger Robert Hansen, der er formand for Næstved Pendlerforening.

- Det er jo nok ikke noget tilfælde, at det kommer nu, hvor DSB i forvejen er plaget af væsentlige forsinkelser og indskrænkninger på grund af sporarbejde, mener Robert Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Robert Hansen fra Næstved Pendlerforening ser frem til, at DSB får mere konkurrence.
Robert Hansen fra Næstved Pendlerforening ser frem til, at DSB får mere konkurrence. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Siden foråret har væsentlige dele af Sydbanen nemlig være lukket, imens BaneDanmark gennemfører et større sporarbejde. Det har ufrivilligt gjort mange togpendlere til togbuspendlere, og hvis FlixBus alligevel er billigere, vil nogle pendlere formentlig vælge de grønne busser frem for DSB, mener Robert Hansen.

På ét punkt mener han dog, at FlixBus er lidt for optimistiske. Virksomheden præsenterer nemlig en køretid på en time og ti minutter fra Næstved til København – og med den voldsomme trafik på Køge Bugt-motorvejen er det ikke realistisk, mener Robert Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den står  lige nu på togbus, hvis man skal med offentlig transport mellem Næstved og Nykøbing Falster.
Den står  lige nu på togbus, hvis man skal med offentlig transport mellem Næstved og Nykøbing Falster. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

På stationen i Vordingborg er der stille på skinnerne. Mens BaneDanmark arbejder, er det nemlig togbusser, der står for transporten. Derfor er udsigten til et alternativ noget, der glæder Delshad Shabo, som bor i Vordingborg.

- Det tager jo altid lang tid, og de er forsinkede. Vi må håbe, at det er lidt nemmere, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Delshad Shabo fra Vordingborg håber, at FlixBus kan blive et nemmere alternativ.
Delshad Shabo fra Vordingborg håber, at FlixBus kan blive et nemmere alternativ. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

En anden vordingborgenser, pensionisten Peter Riis Jensen, er også positiv.

- For mig er det en kærkommen ting. Jeg har ikke bil, så jeg er meget afhængig af offentlige transportmidler. Specielt i disse tider, hvor der er banebyggerier og så videre, ville det bekomme mig meget vel, hvis der var flere afgange fra Vordingborg og sydpå, siger Peter Riis Jensen.

DSB: Vi er stadig bedst

Selvom FlixBus’ nye rute kan virke tillokkende for mange pendlere, er det ikke noget, der får DSB til at ryste på hånden. De hilser nemlig den nye konkurrent velkommen.

- De kan også være med til at få folk væk fra bilerne og få folk til at bruge den kollektive trafik. Så jo flere, der bruger den kollektive trafik, jo gladere er vi, siger underdirektør Aske Wieth-Knudsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB, hilser konkurrencen velkommen.
Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB, hilser konkurrencen velkommen. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Han understreger, at DSB vil have mange flere afgange end FlixBus, og at de med de særlige Orange-billetter også kan nå ned på en billetpris på 29 kroner, hvis man vel at mærke er ude i god tid.

Samtidig har togene én fordel: De bliver ikke fanget i myldretiden på Køge Bugt-motorvejen.

- Jeg håber, der er flere, der vil tage toget og finder ud af, hvor godt toget er. Specielt i myldretiden, hvor vi kører fra Næstved til København på under en time. Så tror jeg, at mange finder ud af, at toget er den bedste løsning, siger Aske Wieth-Knudsen.

Ringstedbanen
Læs også
Ringstedbanen kører trods alvorlige sikkerhedsadvarsler
Ringstedbanen
Læs også
Ringstedbanen kører trods alvorlige sikkerhedsadvarsler

- Ligesom der er kø på vejene og der engang i mellem skal renoveres på motorvejene, så er det også nødvendigt, at BaneDanmark opgraderer skinnerne. Når vi kommer ud på den anden side, har vi bedre skinner og kortere rejsetider, slutter Aske Wieth-Knudsen.


Nyhedsoverblik