Ny bro gav ikke plads til bløde trafikanter

En ny bro over jernbanen i Bråby, er blevet smallere end ønsket. Det skaber utryghed, men byrådsmedlem mener ikke, at trafiksikkerheden er i fare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgere fra Bråby var 5. april mødt op til byrådsmøde om Faxe Kommunes trafikhandlingsplan 2017-2020. De er utilfredse med, at den nye bro, som er opført over jernbanen, er blevet for smal.

Det skriver Sjællandske.

Bråby-borgerne mener ikke, at den smalle bro tillader cykelister og fodgængere at passere over. Og derfor frygter de for trafiksikkerheden på broen.

Det er teknik- og miljøudvalgsformand Ivan Lilleng (K) uenig i. Han mener sagtens, at der kan blive plads til alle, selvom han erkender, at broen er smal.

- Broen er blevet smallere end vi kunne have ønsket os, men bredden svarer til aftalen. Det var et kompromis fra sidste byrådsperiode, siger udvalgsformanden til Sjællandske.

Mangler asfalt og afmærkning

En ting er, at broen er smal, men det forholder sig således, at der også mangler asfalt i siden af vejen.

Men Ivan Lilleng (K) mener, at når den resterende asfalt i siderne af broen er lagt, hvilket den bliver, så kan man afmærke baner i begge sider til cykelister og fodgængere.

- Hastigheden bliver skiltet ned til 40 kilometer i timen. På den måde kan vejbanerne også gøres smallere, og dermed bliver der plads til afmærkede baner i begge sider af broen for cykelister og fodgængere. Der er mangler også asfalt alleryderst på vejbanen. Det hele bliver rettet, siger Ivan Lilleng (K).

Han understreger, at der er en lang liste med ønsker til forbedringer af trafiksikkerheden generelt, og at kommunen derfor må prioritere.

Der har været åben høring indtil 15. april vedrørende trafikhandlingsplanen, og nu skal kommunen tage stilling til de mange forslag, om hvor man så skal prioritere.


Nyhedsoverblik