Ny anholdelse i sag om fangeflugt

Endnu en person er anholdt i forbindelse med befrielsesaktion ved Nykøbing Sygehus af fange fra Storstrøm Fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag er en 26-årig mand fra Storkøbenhavn blevet anholdt og sigtet for medvirken og deltagelse i den spektakulære befrielsesaktion ved Nykøbing Sygehus 26. september sidste år. Det skriver Folketidende.dk.

Ved fangeflugten blev en indsat fra Storstrøm Fængsel befriet af flere personer, da han sammen med fængselspersonale ankom til sygehuset. Befrielsesaktionen skete udenfor sygehuset ved indgangen til akutafdelingen, hvor gerningsmændene truede to fængselsbetjente med peberspray og en pistol og tvang dem væk fra den fangetransport, han sad i.

Det førte til en omfattende politiaktion, hvor Sydmotorvejen var lukket i flere timer henover Farø, fordi man her fandt den flugtbil, fangen og hans befriere var flygtet i.

Fangeflugt
Læs også
Sygehusdirektør om fangeflugt:
Ingen patienter var i fare under flugt
Fangeflugt
Læs også
Sygehusdirektør om fangeflugt:
Ingen patienter var i fare under flugt

Den 26-årige mand er kendt af politiet i forvejen

En af de medvirkende ved flugtaktionen blev da også anholdt i nærheden, og cirka 11 timer senere fandt politiet den flygtede fange gemt i bagagerummet på en bil, som politiet standsede på Øresundsvej på Amager. Både den befriede fange, og den person han var sammen med, blev anholdt og varetægtsfængslet.

I midten af oktober blev også en 21-årig mand fra Hvidovre anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Den 26-årige mand, som nu er anholdt, er ligesom de øvrige sigtede i sagen kendt af politiet i forvejen, oplyser politikommissær Ove Groth fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Folketidende.

Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikke udtale sig om motivet bag befrielsesaktionen, eller hvilken relation de involverede har til hinanden.

Den 26-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.


Nyhedsoverblik