Ny aftale om mobildækning får blandet modtagelse

På Østerskovvej i Tureby får den nye aftale en blandet modtagelse. Det er nemlig ikke alle beboerne på vejen, som har udsigt til bedre mobildækning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Murer Bjarni Bohn har længe været plaget af dårlig mobildækning.

For ham er det en kamp, hver gang han skal foretage et telefonopkald, og han må ofte vandre rundt på ejendommen for at få forbindelse.

- Det er meget frustrerende, man vil jo gerne kunne tale ordentligt med kunderne uden at blive afbrudt i tide og utide, siger han.

Hjælp på vej

Men nu er der hjælp på vej. En ny politisk aftale forpligter nu teleselskaberne til fremover at levere bedre mobil- og internetdækning til over 1300 husstande i vores region.

- Meningen med det her tiltag er, at vi skal sikre de husstande, som ligger i de områder, hvor der i dag ikke er adgang til mobilt bredbånd, at de får den adgang, siger Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

En af dem som får glæde af en bedre dækning er Bjarni Bohn.

- Det gør jo hverdagen noget nemmere, at man kan komme hurtigere igennem på nettet, hvis man skal ud og hente tilbud ind, fastslår han.

Aftale deler vandene

Men det er langt fra alle i området, som er ligeså glade. Bare 900 meter nede ad vejen driver Janne Hami en hunde- og kattepension. Hun kæmper også dagligt med en dårlig dækning.

Men til hendes store ærgrelse får hun ikke glæde af den nye aftale.

- Det synes jeg er ærgerligt, for som virksomhed har vi et stort behov for at være til stede på alle platforme, og det kniber det alvorligt med indimellem, siger Janne Hemi, som driver Hunde- og kattepension Tureby.

En dråbe i vandet

Problemet med manglende mobil- og internetdækning er stort, derfor efterlyser teleekspert Torben Rune flere tiltag.

- Det er ikke nok bare at dække 2.200 adresser, der er stadig masser af sorte pletter, og det skal altså og dækkes, før man kan føle sig tilfreds, siger teleekspert Torben Rune fra telerådgivningsselskabet Netplan.

Ifølge Energi- forsynings- og teleminister Lars Christian Lilleholt er der flere tiltag på vej. Men indtil videre er det kun 1300 i vores region, som kan se frem til bedre dækning.

Hos Bjarni Bohn vil dækningen blive forbedret inden udgangen af 2017, men stod det til ham skulle det gå meget hurtigere.

- Det kunne da godt komme i gang lidt før for mit vedkommende ihvertfald, så det ville der ikke være noget problem i, fastslår han.


Nyhedsoverblik