Nu slår ingeniøruddannelsen i Kalundborg dørene op

Nu begynder de studerende på ingeniøruddannelsen i Kalundborg. Introdagene skal være med til at bygge et studiemiljø op i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvad kan man lave i Kalundborg som ung? Og hvordan ser det perfekte studiemiljø ud?

Det skal de nye studerende på ingeniøruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg til at finde ud af. De skal nemlig starte et studiemiljø op fra bunden, når de i morgen træder indad døren på den nye uddannelse, fordi det er lang tid siden, der har været en videregående uddannelse i Kalundborg.

quote Vi skal jo både starte en helt ny uddannelse, og så skal vi være med til at sikre et godt studiemiljø

Dorthe Kjær Pedersen, centerchef

- Vi skal jo både starte en helt ny uddannelse, og så skal vi være med til at sikre et godt studiemiljø. Det er mest de studerende, der skal stå for det, men vi kommer til at hjælpe lidt i starten. For eksempel med nogle rammer til en fredagsbar, hvis de gerne vil have det, fortæller centerchef på ingeniøruddannelsen Dorthe Kjær Pedersen til TV ØST.

- Vi bruger også Kalundborg og de muligheder, der er her, til at skabe nogle sociale aktiviteter. Vi må se, hvordan det bliver, når vi rigtig kommer i gang, men der bliver i hvert fald nogle musik- og biografarrangementer, tilføjer hun.

Læs også
Grønt lys til ingeniøruddannelse i Kalundborg
Læs også
Grønt lys til ingeniøruddannelse i Kalundborg

Har arbejdet hårdt

Onsdag og i dag afholder ingeniøruddannelsen desuden frivillige introdage for de studerende, hvor de blandt andet skal på rundtur i Kalundborg, kan komme med ønsker til sociale aktiviteter og skal til grillarrangement for at komme tættere på underviserne og – endnu vigtigere – hinanden.

quote Nu kommer de rigtige studerende, og vi er virkelig en uddannelse. Jeg er så spændt og glad

Dorthe Kjær Pedersen, centerchef

- Introdagene har to formål. Det ene er at give noget information af praktisk karakter, som de studerende får brug for. Og så er det også det sociale aspekt, så de kan lære hinanden og os lidt bedre at kende, siger centerchefen.

Professionshøjskolen Absalon – som dengang hed University College Sjælland (UCSJ) – fik i maj 2016 grønt lys til at starte den nye ingeniøruddannelse. Og siden har Dorthe Kjær Pedersen og resten af holdet bag uddannelsen arbejdet hårdt.

- Vi har været i gang med det her et år nu, og der har stået den her dato den 1. september ude i horisonten. Og nu er den her. Nu kommer de rigtige studerende, og vi er virkelig en uddannelse. Jeg er så spændt og glad, siger hun.

Læs også
Rektor på UCSJ: Det er mere, end jeg turde drømme om
Læs også
Rektor på UCSJ: Det er mere, end jeg turde drømme om

Arbejder med forbedringer

Indtil videre er 48 studerende skrevet op til at starte. Det tal kan godt ændre sig lidt, fordi nogen springer fra og andre kommer til, men uanset hvad er centerchefen ovenud tilfreds.

- Vi har plads til 80 studerende, og jeg havde sagt til mig selv, at jeg ville være rigtig glad, hvis vi nåede op på 40 det første år. Så det må man sige, jeg er, siger hun. 

Medarbejderne på Absolon har det seneste år haft meget fokus på at få alt til at spille, når de studerende skulle starte. Mern der har også været plads til at kigge lidt længere ud i horisonten.

quote Vi vil gerne se på, om der er andre opgaver, vi kan løse, nu vi er her og har dygtige undervisere ansat

Dorthe Kjær Pedersen, centerchef

- Vi arbejder løbende på at få forbedret vores faciliteter. Vi arbejder med lidt forskellige løsningsforslag, fordi vi har lejet os ind i lokaler nu, så vi kunne komme hurtigt i gang. Det vil vi gerne have forbedret så hurtigt, som det er realistisk, siger Dorthe Kjær Pedersen.

Vil gerne udvide

Absalon i Kalundborg vil også gerne udvide, hvis det er muligt.

- Vi kigger lidt på mulighederne for efter- og videreuddannelse for områdets uddannede medarbejdere. Vi vil gerne se på, om der er andre opgaver, vi kan løse, nu vi er her og har dygtige undervisere ansat. Det gør Absalon også andre steder, så det er ikke så fremmed for os, men det vil være nyt i Kalundborg, siger centerchefen og tilføjer:

- Det er min fornemmelse, at der er flere med behov for uddannelse i Kalundborg, som vi kan hjælpe med. 

Camilla Wang
Læs også
Rektor på UCSJ: Det er vigtigt at få de unge ud i regionen
Camilla Wang
Læs også
Rektor på UCSJ: Det er vigtigt at få de unge ud i regionen

Nyhedsoverblik