Nu rykker livredderne ud på strandene

I dag er første dag, hvor man kan finde Trygfondens Kystlivredning på strandene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu rykker de rød-gule livreddere ud på strandene.

For traditionen tro kan badegæster fra i dag finde Trygfondens Kystlivredning på strandende. Her hejser de flaget i 36 livreddertårne landet over – blandt andet på Marielyst Strand.

Her kan man finde Lasse Kanstrup, der har været livredder i fem år.

- Som livredder er den vigtigste opgave at overvåge den strand, vi er på, og sørge for sikkerheden for de badegæster, der er her, så vi er klar til at rykke ud, hvis der skulle ske en ulykke.

quote De fleste badegæster er gode til at passe på sig selv, når de er i vandet, men vi ved af erfaring, at der hvert år opstår kritiske situationer

René Højer, programchef i TrygFonden

Bedre vejr betyder flere mennesker

I år er også ganske speciel, da Trygfondens Kystlivredning fejrer 20 års jubilæum. Derfor var der også kage til badegæsterne på åbningsdagens i dag.

Heldigvis er solen også fremme på åbningsdagen. Og det betyder flere mennesker på stranden.

- Når vejret er godt er der mange flere mennesker på stranden, og så er det klart, vi skal være meget mere vågne og overvåge, fordi der er flere mennesker i vandet og der sker flere ting. Så det gør selvfølgelig, at vi har mere travlt, men det er også det, der er fedt ved at være herude, hvor man kan møde en masse mennesker, siger Lasse Kanstrup.

De fleste passer godt på

Ifølge Trygfondens Nationale Druknestatik er der sket et fald i antallet af druknede i Danmark. Sidste år gennemført livredderne 51.763 indsatser, hvor i 13 af tilfældene blev det vurderet, at en eller flere personer havde været i akut livsfare.

- De fleste badegæster er gode til at passe på sig selv, når de er i vandet, men vi ved af erfaring, at der hvert år opstår kritiske situationer og nogle gange også ulykker på de danske strande og havnebade. Derfor er det er vigtigt, at livredderne kan gribe ind under akutte og livsfarlige situationer, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

- Men en stor del af deres tid bruger livredderne faktisk på det forebyggende arbejde. De giver råd om vand- og vejrforhold til strandgæsterne, og på den måde er de med til at forhindre, at ulykker og farlige situationer overhovedet opstår. Så det forebyggende arbejde er en stor og meget vigtig del af livreddernes arbejde.

Udover Marielyst står de rød-hvide tårne på Enø, ved Rørvig og på Gudmindrup Strand. Livredderne vil være på strandene hver dag mellem klokken 11 og 19 frem til den 22. august


Nyhedsoverblik